söndag 12 december 2010

Best in Town

Kommer bli ett rätt kort inlägg då jag verkligen måste plugga idag. Det gick som väntat i Best in Town. Båda lagen blandade och gav i gruppspelet och båda lagen slutade trea i respektive grupp vilket alltså betydde kvartsfinal mot tvåan i den andra gruppen.

Förmiddagslaget började med att förlora sin kvart med 1-0 mot ett av Sävedalens lag. Chanser till kvittering fanns där flera gånger men bollen vill inte in. En kvart senare var det eftermiddagslagets tur. Vi mötte ett av Jonsereds lag och ställningskrig med rätt få chanser gjorde att det stod 0-0 efter tolv minuter och straffar fick avgöra. Det började med en mållös omgång där först Tobbes straff räddades och sedan räddade Anders deras första. I andra missade även Bauman medan de satte sin stolpe in. Nu var Maggan tvungen att sätta sin vilket han också gjorde. Tyvärr för oss satte även nästa Jonseredare (han som även spelar i GBG futsal) sin straff stolpe in och ridån gick ner för PIF. Förra året gick vi till final på straffar, i år blev det alltså tvärtom.

Jonsered-laget vi mötte var även de som vann Best in Town efter 4-0 i semin och 3-2 i finalen.

De som enligt mig var roligast att se på var Sävedalen samt Jonsereds juniorlag. Samspelta, finurliga och helt enkelt väldigt duktiga visade de gång på gång att de besitter stora kunskaper.

Grupp 1:
1. Sävedalens IF U
2. Jonsereds IF Gul
3. Partille IF 2
4. Björndammens BK 1
5. Sävedalens IF Röd
6. Öjersjö IF

Grupp 2:
1. Jonsereds IF Vit
2. Sävedalens IF Blå
3. Partille IF 1
4. Jonsereds IF Svart
5. Björndammens BK 2
6. Bokedalens IF

Kvartsfinaler:
Sävedalens IF U - Jonsereds IF Svart 3-0
Sävedalens IF Blå - Partille IF 2 1-0
Jonsered IF Vit - Björndammens BK 1 3-0
Jonsereds IF Gul - Partille IF 1 2-1 (efter straffar)

Semifinaler:
Sävedalens IF U - Sävedalens IF Blå 2-1
Jonsereds IF Vit - Jonsereds IF Gul 0-4

Final:
Sävedalens IF U - Jonsereds IF Gul 2-3
---
Bjärre blev tydligen målskytt igår, i alla fall enligt speakern. Han rättade sig dock då han kom på att det var femman i vårt motståndarlag som gjort mål...

Bjärre fick en varning däremot, efter att jag glidtacklat en spelare...
---
Jag brukar aldrig vilja ta upp domarbiten här på bloggen men på en cup med flera domarbyten blir ett problem väldigt uppenbart i futsal: nivån är galet ojämn! Det största problemet är att alla domare tar olika hårt på futsalreglerna vilket gör det svårt för oss spelare att veta vilken nivå som gäller för stunden. Igår användes fem olika domarpar tror jag, det betyder även fem olika nivåer av hårdhet och noggranhet. Varför inte bara följa regelboken? Vissa områden som det döms olika:
Bollen på linjen vid inspark:
- Här dömer de flesta rätt men vad jag vet räcker det att bollen så att säga "hänger över" linjen
Stödjebenet innanför linjen:
- Den här regeln tror jag knappt alla domare vet om? Man får inte ha stödjebenet innanför linjen när man gör en inspark. Vissa domare dömer detta korrekt, andra struntar helt i det.
Avstånd fem meter på motståndaren innan insparken behöver tas:
- De bästa domarna berättar hur de tänker döma innan match. Här är ett väldigt bra exempel på det. En liten mening till båda lagen om att de inte kommer börja räkna förrän motståndarspelaren är fem meter ur vägen och plötsligt går allt mycket smidigare. Lite annorlunda än "spela igång spelet bara, tiden går" som Maggan fick igår av en domare när han ville att motståndaren skulle flytta bak ett par meter i alla fall...
Målvakten glidtacklar efter bollen utanför straffområdet:
- Räknas väl som glidtackling med efterföljande gult kort? Såg två sådana situationer med två olika domarpar igår från läktaren, blev aldrig någonting.

Nu låter jag säkert väldigt gammal och bitter men det enda jag menar är att nivån är otroligt ojämn. Bästa domarparet igår var utan tvekan de som dömde de sista av första gruppens matcher, de följer reglerna och går att diskutera med.
---
Jag fick ju känna av väggen lite igår. Kändes helt OK igår men dålig sömn i natt samt rätt ordentlig smärta innaför högra sidans revben idag gör att jag inte skulle kunnat vara med på matcherna idag vare sig jag pluggar eller inte. Tror inte det är så farligt iaf.

Adjö. /Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar