tisdag 26 oktober 2010

Inside-galan!

Då var det dags för första upplagan av den inofficiella och mycket alternativa Inside-galan! Här kommer jag enhälligt att prisa personer som under året gjort något som måste lyftas fram men som kanske inte riktigt når hela vägen ut i rampljuset på de vanliga galorna. Har ni egna kategorier och/eller pristagare, och det lär ni ha, skriv upp de bland kommentarerna! Jag kan inte ha koll på alla dråpligheter som hänt i år, jag börjar ju bli gammal och senil...

Säsongens inkaststabbe
Första priset går till en person utanför laget, en person jag inte vet namnet på. Men hon är blond och var linjedomare i "hemma"- matchen på Jonsered mot Kongahälla. Hon får priset för sin obevekliga säkerhet i att vid ett tillfälle i matchen vifta för offside. På ett inkast...

Säsongens bollkalle
Nästa pris går däremot till en i laget. Händelsen inträffade faktiskt i samma match också. En boll sköts i väg långt på andra sidan planen och extrabollen på den sidan togs i spel. För att ha en ny extraboll på plats fick Conny, som satt på bänken, i uppdrag att hämta bollen och lägga den på andra sidan planen. Conny tog uppdraget på största allvar och sprang iväg och utförde uppgiften utmärkt. So far, so good... På vägen tillbaka till bänken gick Conny utmed linjen. Lite sådär i sin egna värld. Plötsligt kom en långboll utmed linjen och två spelare, en i varje lag, jagade efter en bit därifrån. Det som nu hände var att Conny, som den duktige bollkalle han är, gick in på plan och hämtade bollen. För den hade ju varit utanför linjen. Eller hur? Eller va?! Hade den inte det?! Conny sprang och gömde sig bakom Persson på bänken medan den något undrande domaren fick göra uppkast.

Säsongens citat
Här fanns det många att välja mellan kan jag lova! En sak är säker och det är att Maggan ofta är den gemensamma nämnaren! Efter noga övervägande har jag kommit fram till att årets citat myntades på träningslägret i Italien, av just Maggan: "Copa Mundial formar sig helt galet bra efter alla slags fötter! Jag lovar att om man stoppat arslet i skon skulle den forma sig efter det också!"

Säsongens dyraste borttappning
Det hände så klart mycket roligt på träningslägret och ett par av kategorierna är därifrån. Priset för säsongens dyraste borttappningn går till galans kung; Conny. Conny hade en papperslapp att hålla reda på under Italienvistelsen; flygbiljetten hem. Självklart slarvades den bort och Conny fick punga ut 40 euro för att få plats på flyget hem till Sverige igen.

Säsongens pass
Det har slagits många geniala passningar i år. Men en pass sticker ut. Eller ett pass om man ska vara helt ärlig. Instruktionen var enkel när vi skulle kolla på Milan - Lazio; glöm inte ditt pass! Ändå fick bussen vänta då Kalle i absolut sista stund kom på att han inte hade med det...

Säsongens filming
Nästa kategori låter vigd för antingen Sanny eller framför allt Tobbe som vid flera tillfällen sökt framstupa sidoläge i matcherna... Men priset går faktiskt lite överraskande till Rickard! Det var vid en volleyövning i Italien han fick uppdraget att filma händelserna inför en kommande film om träningslägret. Rickard började filma och kommenterade de oftast dåliga försöken till att göra mål. Dock hade han glömt linsskyddet på... Det som alltså finns av övningen till eftervärlden är en helt svart film med ett kommentatorspår som hissar och dissar volleyskott...

Säsongens girl fight
Den som stod nära Ronte och den hetlevrade schweiziska anfallaren förstår varför priset går till Ronte. Ett rött kort var blev det efter situationen, inte så konstigt kanske, även om Ronte försökte spela oskyldig när han kom av planen.

Säsongens uttryck
Det är nåt speciellt när Conny säger Hello sensitive till Bauman när han råkat göra ett misstag på träning.

Säsongens smeknamn
Måste ju bara få med El Skeleeetoo på något sätt!

Säsongens grisdjur/grisdjursstavning
Det har uppkommit många nya djur i den här leken i år. Elål är ju klassisk, likså Fiddes sengångare i Lundenmatchen. Men eftersom kategorin är av dubbel karaktär finns det bara ett djur som kan få utmärkelsen: Räcka! Ja, för det är väl så räka stavas, Mossberg?

Säsongens grisdjursljud
Benjiis ljudeffekter till den slingrande masken var helt underbara och tas upp på ett eller annat sätt nästan varje vecka.

Så, Inside-bloggen säger grattis till pristagarna! Ni kan hämta de obefintliga priserna hemma hos mig. Ta då gärna med den befintliga vinstskatten... :)

/Jonatan

3 kommentarer:

  1. Säsongens miss på träning!. Måste vara när bauman skött upp två satelliter på samma omgång när vi körde pintos nya övning!

    SvaraRadera
  2. roligaste kommentaren för mig var iofs också "maggan" men match mot Lunden borta. Jag skäller lite på Maggan och ber honom koncentrera sig på matchen. Maggan, uppenbart frustrerad säger: "men han säger att jag skall spela fotboll... och så spelar han i Lunden!"
    Riktigt roligt på plats!

    SvaraRadera
  3. C: Haha, den kunde ju varit med! Två satelliter på mindre än fem sekunder, det är han ju utan tvekan säsongsbäst med!

    S: Hehe, jag var inte med i den matchen och valde bara mellan citat jag själv hört men jag håller med dig, det är ett grymt bra citat!

    SvaraRadera