onsdag 15 september 2010

Gårdagens träning ur ett Liftaren Guide till Galaxen-perspektiv...

Lexby är en konstig plats. Inte på något sätt Philea 13.5-konstig utan mer TrionTrion-konstig. Alltså ändå rätt långt ut till höger på skalan. Ingen har egentligen koll på varför man ser Lexby som en konstig plats men en sak är säker, det har ingenting med sporten som utövas där att göra i alla fall.

Ur Liftarens Guide till Galaxen: Sport. Sport är det som folk från de flesta galaxer utövar när de inte har något bättre för sig, vilket är väldigt väldigt ofta. Sport har även delats upp i olika kategorier där vissa har blivit mer lyckade än andra. Till de mer misslyckade sporterna har folket från Crashandina i västra spiralen kommit på 87 %. De står för både kast med liten befolkad planet, hundra meter hund, inte nudda vacuum samt den riktigt usla TV-sporten tidsreseorientering för osynliga.

En sport som dock blivit lyckad är den urgamla sporten fotboll som Jordfolket tror sig ha kommit på. Alla andra vet att det egentligen var valrossarna på IK-30 som uppfann det i en stund av lycka.

I Lexby utövas just fotboll. Som på alla andra gräsbeklädda ytor där halvintelligenta varelser springer omkring och jagar det runda, tåliga djuret ballanda från planeten Adnallab så tror de på Lexby att de består av endast Jordmän. Nu är det ju inte riktigt så. Inte riktigt så alls faktiskt. Om man vid något ögonblick skulle råka tappa kontakten med sin guldfisk i örat, babelfisken som översätter alla galaxers språk till sitt eget, så skulle man antagligen bli stillastående på samma plats i ett par minuter med tungan långt utanför vad som anses lämpligt.

Tobias Lundström stod för en stund stillastående på samma plats med tungan långt utanför vad som anses lämpligt. Som alla andra Jordmän hade han ingen aning om att guldfisken nedanför hans fötter var en del av hans moderna kropp. Nu stod han mest och undrade vad flera i hans närhet sa, inte så konstigt med tanke på att flera av språken han hörde dött ut för länge sen, vissa hade inte ens börjat pratas än och vissa ifrån gruppen var från Blekinge.

Mest förundrad blev han nog över vad som kom ut ur Connys lilla mun. Tobias, som är ett gammalt förtida GyuraPipa-namn, hade nog alltid sett Conny som rätt som mänsklig men ack så han bedrog sig. Conny, i nedgående steg släkt med kungen av PaRkLAniea, är inte lång. Inte lång alls faktiskt. Men har man någon koll på vad PaRkLAniea är för planet så blir man inte överraskad.

Ur Liftarens Guide till Galaxen: PaRkLAniea. Vissa planeter är kända för sin krigsmakt, sina fikahak, sin naturliga grönska med mindre än tre E-nummer inblandat och vissa planeter är kända för att de inte är kända för något. PaRkLAniea är känd för att vara partyparty. Det hela sägs ha börjat i ett moln av osannolikhet. PaRkLAniea var nordvästra galaxens galnaste partyställe och folk från de flesta väderstreck och påhittade tidsrymder var där varje tyndag. Tyndag är förövrigt den dag som Debackerna kom på för att ha tid med att hinna sova 8 dagar i veckan, men det är ju en helt annan historia. Problemet för PaRkLAniea var att alla inte fick plats. Efter att ha lekt lite med tanken skred kungen av PaRkLAniea till verket en tyndag. Efter ett ännu större moln av osannolikhet lyckades kungen lägga en mantel över hela planeten. Så fort man åkte igenom manteln krympte man till endast 26 % av sin egentliga kroppsstorlek och plötsligt fick många fler plats. Allt var frid och fröjd och manteln fungerade perfekt, åkte man igenom den igen återfick man naturlig storlek.

Problemet för Conny, som på sitt gamla hemspråk betyder ståtlig riddare men som på de flesta andra språk betyder 3.56 äpplen hög, var att han ville se världen. PaRkLAniea sa adjö till sin konungaättling och såg han försvinna till en storlek av 26 % så fort han åkte igenom manteln.

Med en osannolikhet som inte är beskrivbar av fler än Hooloovoo, som är en supernyans av blått (och tillika ett korpenlag över en helg i Lerum för runt 7 år sedan), förstod Tobias att han kanske borde ta och slänga in guldfisken i sitt högra öra. Mer behövs inte för att allt ska verka som vanligt på Lexby, en rätt så konstig plats.

/Den offensiva högerbacken

3 kommentarer:

  1. Applåder!

    /trogen läsare

    SvaraRadera
  2. Oj, tack! Alltid kul att det man skriver uppskattas!

    SvaraRadera
  3. Jag måse också berömma dig Jonte, Blir nog tillochmed en avputsning av Boken.

    SvaraRadera