onsdag 7 september 2011

Plötsligt händer det!

Att ett inlägg skulle komma upp på Inside-bloggen är lite som att få tre klöver på en trisslott, fast med sämre odds...

Efter längsta uppehållet nånsin ifrån bloggandet sitter jag alltså här igen, och detta tack vare en inställd B-lagsmatch. Nytt jobb och galet mycket (oftast roliga iofs) saker på kvällarna gör att jag knappt suttit framför datorn, och har man som jag en dumphone så är det svårt att blogga då.

Den sista tiden med fotbollen har varit speciell, av ett par olika anledningar. Som vanligt är det personliga tankar som framförs här men känslan är att det saknas nåt, och det är dags att plocka fram det.

Detta inlägg kommer inte i stor utsträckning att handla om matcherna som har varit utan om hur vi som lag ska göra för att klara oss kvar i serien.

Partille IF är ett mycket ungt lag och det är väldigt få som har varit i sitsen som vi är i just nu; att titta neråt i tabellen. Senast det hände måste ha varit nån gång efter sommaren 2003. Visst, nån gång på våren första året i femman (2005) var det säkert nån match som upphaussades som sexpoängsmatch, men hur som gick vi upp det året så farligt var det nog inte. :)

Det kommer att handla otroligt mycket om inställning de fyra sexpoängsmatcherna som är kvar av vårt första år i trean. Inställning inte bara till de fyra matcherna utan även till träningar och framför allt inställningen mot varandra. Det har känts lite grinigt på slutet, något som inte är vanligt. Visst, det kan bli så när inget stämmer i offensiven, defensiven läcker och det tappas bollar däremellan. Men att grina mot varandra har aldrig hjälpt, och kommer aldrig att göra det. Vi måste hitta tillbaka till glädjen med att spela fotboll, även när vi ligger under med 1-0 och inget stämmer! Det är aldrig roligt att förlora, aldrig någonsin, men fram till slutsignalen i varje match gäller det att ge allt, i alla situationer. Hjälpa varandra och pusha på i uppförsbacken, det behövs! Det är elva spelare på banan men en stämning byggs upp av alla i ett lag, spelare och ledare, och hjälpen från alla på bänken kan också bli mycket bättre.

Min personliga känsla är att vi kommer att greja det här, Partille IF kommer att spela i division 3 även nästa år. Det är inga andra än vi själva som bestämmer hur det kommer att sluta, inga andra.

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar