söndag 18 september 2011

Underbar vinst!

Vinsten igår måste räknas som en av de skönaste jag varit med om. Lite skumt då vi ju inte vet än om det kommer att vara en viktig seger eller ej.

Annelund hade verkligen kniven på strupen och vinst var nödvändigt om de skulle ha en chans att klara sig kvar och till och med klara sig kvar utan kval. Det var även de som fick första målet. En ordentlig kapning av Essman i fritt läge för Annelundspelaren resulterade i gult kort och frispark precis utanför straffområdet istället för praktiskt taget friläge för motståndaren. Rutin gick snacket på bänken och tills Annelund tagit hand om frisparken kändes det inte farligt längre. Tyvärr för oss hittar Annelundspelaren en lucka nere i ena hörnet och ett snyggt frisparksmål ger dem ledningen rätt tidigt i matchen.

Vi skulle replikera och det var underbart skönt för alla att det var Sanny som fick bryta sin många matcher långa måltorka. Snyggt var det också, från första pass till Sanny halvchip över målvakten som gav honom öppet mål.

Från bänken kändes inte Annelund speciellt farliga och det som rann igenom tog Niklas mycket säkert hand om, inte en enda retur släppt på hela matchen? Vi kändes dock inte heller speciellt farliga men nog hade vi koll på matchen.

Oavgjort var ju bättre för oss än för Annelund och det märktes efter paus att de satsade mer framåt. 8 minuter in i halvleken rinner en boll igenom vårt försvar och plötsligt är en motståndare ren framför vårat mål och 1-2 är ett faktum. Mycket tungt då chansen kom lite som en blixt från klar himmel.

Jag skulle gärna vilja skriva att ett byte i 70:e minuten hade nåt med händelsen som hände 30 sekunder senare att göra, men det var nog inte så. :) Dock kvitterar vi för andra gången i matchen och även detta är ett snyggt spelmål. Tobbe slår ett perfekt flackt inlägg från höger där Bauman hoppar fram på bortre och stöter in 2-2.

Nu är det vi som ligger på och i luften känns 3-2 närmare än det omvända. Klockan tickade på fortare och fortare och tiden håller på att rinna oss ur händerna. En tilltrasslad situation senare, i absolut sista sekund, har vår kapten gett oss möjlighet att skapa TV_puckshög framför publiken, Så otroligt skönt!!! Några bilder från avgörandet här nere, resten från matchen finns på Flickr, följ länken som finns i högerspalten.












Nu: Sova
Imorgon: B-laget

Hej för nu!

1 kommentar:

  1. Hur kan ni prata om rutin när Ace snubblar och fäller honom :D

    SvaraRadera