lördag 16 april 2011

Tre poäng!

Vilken underbar känsla det är att kunna skriva den titeln! Vet inte när PIF spelade på den här nivån senast, många många år sen sist i alla fall, men nu började vi äventyret med en vinst, så otroligt skönt!

Hela situationen är ovan för de flesta i laget. Samling 10:30 med hemkomst 10 timmar senare är annorlunda än bortamatcherna vi haft mot lag som Kozara, Guldheden och Lunden. Det är även svårt att veta hur man står sig mot de andra lagen i serien eftersom vi endast mött två av dem tidigare (Lerum och Sävedalen) Nu fick vi börja med att möta en annan nykomling och det verkade vara en värdemätare direkt.

Skövde ville verkligen ha mycket boll och höll den på backen genom hela matchen. Vi slarvade när vi väl fick bollen och anfallen blev väldigt korta. Samtidigt kändes det aldrig farligt, Skövde trillade boll på vår planhalva fram till straffområdet, sen var det stopp. De försökte med en del instick men det var anitingen för korta eller så var Persson ute och tog dem.

Vi då? Jo, vi försökte använda medvinden vi hade i första med att försöka vända kant en hel del men allt som oftast rann det ut i sanden. I den artonde minuten gjorde det dock inte det. En lång boll ut till Maggan på vänsterkanten från Nille började anfallet. Väl där började Maggan vända både bak, fram, ut och in på sin motståndare och hittade till sist ett läge att slå in bollen. Det blir ett perfekt inlägg där kapten Bauman möter med en halvren träff. Bollen går ner i backen och upp igen men det viktigaste är att den går in otagbart för målvakten! Första målet i trean var ett faktum och det blev Bauman som gjorde, som jag typ var inne på i videobloggen i morse. :)

Matchbilden ändras inte nämnvärt av målet, vi kommer kanske upp något med laget. Skövde försätter spela fin fotboll utan att vinna en enda meter. Fram till matchminut 38 i första halvlek hade Skövde ett skott på mål, ett utifrån som Persson hade koll på. I matchminut 38 får de dock ett mycket bättre läge, en frispark två meter utanför straffområdet. Frisparken är inte bra och studsar framåt mot Persson som tyvärr får den under sig och han sa själv att han redan gjort säsongens tavla. De målen räknas också och 1-1 var det som resultatavlans röda sken berättade om när vi, missnöjda med första halvlek, traskade in i omklädningsrummet för pausvila.

Andra halvlek betydde stark motvind för oss. Vi har ännu svårare att få igång ett eget anfallsspel och framför allt i slutet av halvleken har Skövde ett mycket stort bollövertag där vi helt enkelt inte får tag i den. Men precis som i första, de kommer absolut ingenstans. Bollen är knappt i vårt straffområde under andra halvlek! De har ett läge, ett riktigt bra skott från en bit utanför straffområdet men det går klockrent i ribban och Persson var på plats. Vi då? Vi har ett par lägen på omställningar där framför allt nyinbytte Crille Kipketer var lyckosam. Han kom förbi ett par gånger på sin högerkant och vid ett av tillfällena får han in bollen flackt och vem störtar fram på bortre om inte vår kära kapten som NICKAR in bollen i mål! Stor glädje förstås men vi visste med tillägg och så att det var nästan 10 minuter kvar av matchen så det gick inte att slappna av. Men som tur var hade Skövde fortsatta problem att utnyttja sitt fina passningsspel till att komma till vassa lägen. Vi har dock en riktigt bra chans till och det är Crille som än en gång drar till ett flackt inlägg mot bortre där Tobbe kommer nån halvsekund för sent. Segern är ett faktum och det var många gladar miner hem till Partille vill jag lova!

Summerar man kan man väl direkt säga att vi kan så otroligt mycket bättre än det här! Jag tror till exempel att vi inte haft så här lite bollinnehav i någon match på länge, undantaget Lärje/Angered borta förra året, då vi vann med 1-0...

Skövde spelade en väldigt fin fotboll utmed backen men hade inget direkt hot i boxen. De vägde även rätt lätt vid kroppskontakt, något domaren inte köpte vilket var helt rätt.

På tal om domare så viftade en av AD för offside vid inkast! Han tog dock ner flaggan direkt när hela vår bänk flög upp och på Team Casper-manér sjöng ut hur fel det är att flagga för offside på inkast.

Detta var en underbar start på serien! Det är även väldigt strongt att ta med sig tre poäng från en seriepremiär borta när spelet inte stämmer.