fredag 17 juni 2011

Inför IFK Mariestad - PIF

På söndag är det dags för den längsta bortamatchen i serien. Alla andra matcher ligger mitt på dagen lördagar eller söndagar medan den här ligger 18:00 en söndag! Det har muttrats från en del håll (läs: de som börjar tidigt tidigt på måndagar) om att tiden är väldigt kass. Svaret från Coach är att de egentligen ville ha den på måndag vid 19:00! Men vi ger igen i höst, med att lägga matchen kl 15:00 en lördag. Vassego...

Om man söker på Mariestad på Google får man upp ungefär 5 300 000 träffar. Detta kan jämföras med Partille (7 680 000), Jesus (674 000 000) och Andreas Andersson (725 000).

Vad gör man i Mariestad en vanlig dag då? En titt in på Mariestad.se skvallar om att Mariestad är årets båtkommun 2011. Lördag 18 juni (alltså imorgon) kan man lära sig hur lång Alfons Åberg är samt att måndagar betyder drive-in bingo.



Mariestads kommunslogan var länge Mariestad - Vänerns pärla. Riktigt bra slogan men den är numera bytt till Mariestad - Sjöstaden, allt för att marknadsföra sig bättre. Funkar sådär, alla gillar väl ändå pärlor?

IFK Mariestad har skrivit en gedigen historia om sitt leverne på sin hemsida. Dock slutar infon 2004? "En tuff utmaning väntar 2004 och spel i div IV med många derbyn. Bollen är rund och allt kan hända. Vi får se." Tja, bollen är ju fortfarande rund men nog har man allt gått upp i trean sen dess!

Mariestad var tippade att vinna serien men det har blandats och getts en hel del resultatmässigt i matcherna. Tre segrar på fyra matcher i början av serien är självklart riktigt bra men just nu återfinns man på plats 7 i den mycket jämna tabellen. I senaste seriematchen blev det förlust borta mot Alingsås men igår verkar man ha vunnit mot Gauthiod i DM, topplag i div 2, strongt.
---
Vi är flera som inte åker med bussen upp då vi kommer från andra delar av vårt avlånga land. Undertecknad kommer ifrån Värmland, Kalle är redan i Mariestad och Benjii kommer från Skara. Bäddar för en hel del bortasupportrar?

Jag glömde ta med mina skor och benskydd från omklädningsrummet igår! Någon får väldigt gärna ta med dem i bussen upp... Tänkte ringa Crille om det, men han kanske behöver lite stöd från er andra också... ;)

Helt galet va taggad jag är på att spela på söndag! Nu kör vi!

/J

1 kommentar:

  1. http://ifkmariestadmedia.blogspot.com/2011/06/infor-partille.html

    SvaraRadera