torsdag 23 juni 2011

Oavgjort mot Sävedalen

Då var årets match på Lexby avgjord och det var två lag som broderligt delade på poängen.

Sävedalen tog tag i matchen något bättre än oss i början och det blev en del fokus på försvarsspelet för vår del. Det såg dock rätt bra ut defensivt men ska man vara helt ärlig så kom Sävedalen fram till en hel del lägen i första halvlek. Tur då att Persson valnat på helt rätt sida! Vår keeper fick klartecken från jobbet några timmar innan matchstart och gjorde några sjukt bra räddningar i första, stabilt och snyggt!

Det var dock vi som tog ledningen. Maggan tyckte att det var bäst att tunnla sig förbi sin motståndarback, fick tillräckligt med tid att titta upp från sin vänsterytterposition och slog ett flackt inlägg som rann hela vägen till Crille på högerkanten som stötte in 1-0 intill bortre stolpen. Snyggt och väldigt skönt.

Resultatet stod sig halvleken ut och förutom ett par sporadiska chanser så var det mest fokus på försvarsspel för oss i första halvlek.

I andra lyckades vi inte på samma sätt spela oss uppåt i banan och de flesta valde de lättaste alternativet, aka långboll mot en ensam Sanny. Sävedalen jobbade på som i första cch vaskade fram ett par halvchanser innan de fick in en boll, och då var det inte ens på en havlchans... Ett inlägg från höger studsar på minst en PIFare på vägen och Persson kan bara titta på när bollen byter rikting precis framför honom. Inget att göra men surt. Halvleken fortsätter på samma sätt med att vi slår ifrån oss lite väl mycket. Det skapas färre chanser nu för båda lagen än i första men Sävedalen tar ledningen men 20 kvar på en nick där iaf jag tyckte att målskytten fick gå upp väldigt ostört i luften.

Vi lyfter oss något och kan i korta stunder pressa Sävedalen högre upp i banan. Några halvchanser är det enda som vaskas fram innan backlinjen bestämmer sig för att ta det offensiva spelet i egna händer. Nykan drar iväg en långboll till Bjärre som bestämt sig för en rusch in i vänstra delen av straffområdet. Eftersom det måste vara en tunnelpassning som föregår våra mål, annars räknas de inte, gjorde Bjärre helt sonika en tunnel på försvararen och på utsidan kom Kalle farande. Han fick tid att titta upp och såg att målvakten släppte en lucka vid första stolpen. 2-2 var ett faktum och Kalle fick en anledning att göra en kullerbytta.

Resultatet stod sig matchen ut och ett inte helt orättvist resultat enligt mig. Sävedalen hade fler målchanser men vi var inte ofarliga vi heller. Men det ska även sägas att om inte Persson gjort de fina räddningarna som han gjorde i första då försvaret var något darrigt, då skulle nog den här matchen slutat annorlunda.

Leif Lundvall har självklart bloggat om matchen HÄR. Han har även skrivit i Partille Tidning om matchen HÄR.

Lottie tog lite bilder, ska försöka att slänga upp dem här nån gång. Nu är det sommarlov!