fredag 14 januari 2011

Redan de gamla grekerna...

...höll på med brottning och det är faktiskt en av de äldsta tävlingsformerna man vet om. Nu var det inte brottning vi höll på med utan styrkeövningar av varierande form men i brottningslokal och med brottare som ledare. Johan Eurén hade huvudansvaret för oss och var en riktigt trevlig kille. Tror de andra två hette Anton och Micke och även de var både trevliga och riktiga pådrivare.

Två grejor innan träningen var riktigt roliga. Det var självklart dels Gattens trikåer som Inside-bloggen självklart har bild på. ;)

Betygsätt honom gärna på en skala 1-10 i kommentatorfältet! :)

Det andra var att Crille inte vågade byta om i omklädningsrummet eftersom alla såg så starka ut...

Själva träningstimmen har det redan skrivits en del om men upplägget var riktigt bra och inställningen hos de flesta var verkligen kanon! Uppvärmningen innehöll delar av det som vi kallar fys annars och sadistleken var en ny bekantskap som fick mina tankar att flyga tillbaka till mellanstadiet och handdukskrigen i duschen efteråt. Men framför allt kom jag att tänka på det här:
Person A: Hej, vill du vara med i vår nya klubb, röda handen-klubben?
Person B: Ehh, aaa visst!
Person A: Hehe, va bra!
Och så drog person A till så hårt han kunde med öppen handflata på person B och person C - T tyckte att det var det roligaste på hela veckan.
Ungefär så var det... Nån mer som kommer ihåg det?!

Det var helt enkelt jage där det gällde att slå med öppen handflata på den som blev jagad. Den som drog till hårdast i vår cirkel var Cavva. Den som var absolut fegast och inte vågade bli jagad mer än nån meter var Cavva. Nästa träning...

Sedan var det olika sätt att ta sig från ena sidan av rummet till den andra. Konstigt nog var inte de vanliga grenarna gång, löpning eller söndagspromenad med på programmet utan många mer kluriga varianter, men bra träning var det!
---
Bauman såg oförskämt pigg ut efteråt och när jag frågade honom efteråt om knepet sa han att han kört med psykologisk uppladdning. Rutin av att ha gjort det innan skulle man kunna kalla det.
---
Benjii både hittade till lokalen och sprang aldrig vilse under träningens gång, strongt!
---
Vissa skrev om sina bravader på Facebook igår:



---
Min hälsena känns verkligen inte bra idag, kanske inte borde tränat på den. Nu blir det vila fram till söndag och är den inte bra då blir det fys eller liknande, nåt som inte kräver uppmärksamhet från två hälsenor iaf.
---
Jag har som mål att gå ner iaf 8 kilo till säsongstarten, är alldeles för mycket Jonatan att älska just nu. Vägde mig i tisdags efter träningen och även igår efter träningen. Resultat hittills: -1.7 kg...
---
Ser vekligen fram emot nästa brottningsträning!

/Jonatan

1 kommentar:

  1. Jag ger dig för övrigt en stark 9 Gatten! Det som fattas för att nå 10 är nån mer strumpa innanför kallingarna. ;)

    SvaraRadera