torsdag 10 mars 2011

Förlust mot Jonsered i Östra cupen

Det var inte lätt att komma upp ur sängen i morse. Det känns verkligen som om det är en förkylning på väg och matchvädret igår kan ju lätt ha varit en utlösande faktor.

Det kändes riktigt bra inför match. Vi hade ett nästintill ordinarie lag på benen för första gången på väldigt länge. Kalle hade dock känningar i knäna så han stod över och lekte lill-Kim vid sidan av istället. Fast han pratade mycket mer...

Vi får en helt galet usel start och det känns som om matchen avgörs redan efter 10 minuter. Jonsered är hungrigare på allt och deras första chans kommer efter en halvminut efter inspel från vår vänstersida. Det läget kan vi reda ut, de nästkommande tre klarar vi inte av... Första målet är en boll i djupet där deras spelare är hungrigast, andra är ett halvavigt långskott och tredje är ett flackt inlägg från vår vänsterkant som touchas i mål vid förstastolpen. Tredjemålet är det enda "riktiga" målet, de två första är skitmål.

Självklart var det inte roligt att få 3-0 i baken så tidigt men är inte alla på tå mot ett så pass duktigt lag som Jonsered blir detta utgången.

Jonsered äger större delen av första halvleken utan att komma till fler riktigt farliga lägen. Vi har en kvart i mitten där vi visar att vi kan spela ut även bra lag men dålig skärpa i bra lägen gör att vår målnolla står sig halvleken ut.

Bra snack av många i paus gör att vi kommer ut med ny energi i andra. Vi äger andra halvlek, framför allt sista halvan av den. Vi spelar enklare samtidigt som vi vågar tro på oss själva. Vi visar upp ett resolut försvarsspel över hela banan vilket stör Jonsereds uppspelsfas ordentligt. Reduceringsmålet skulle komma och det var på en Maggan special, alltså frispark med inslag av touch från mur som ställde Jonsereds målvakt. Nu kör vi på ordentligt framåt och Jonsered kom långa stunder inte ens över halva plan. Vi har flera bra lägen, exempelvis har Maggan ett bra skott, Greven träffar ribban och det blir en del kalabalik på en hörna.

Men tyvärr får vi inte in någon mer boll. Så här i efterhand blir ju den usla starten än surare då vi utan den antagligen haft chans att rubba Jonsered.

Positivt och alltså det vi tar med oss från matchen är framför allt andra halvlek. Det är så vi måste spela! Resolut och aggresivt försvarsspel, finurligt och varierat anfallsspel, då kan vi störa de flesta lagen vi stöter på.

Negativt idag är starten med de billiga målen. Det får inte hända vilket lag vi än möter, vare sig det är träningsmatch eller tävlingsmatch. Vi måste även bli bättre på att byta kant. Det är tyvärr fortfarande väldigt ofta vi låser in oss på en kant. Självklart finns det fler spelmoment som måste bli bättre men kommer inte på fler just nu.
---
Nu är det träning ikväll, match lördag och träning söndag som gäller, info finns på hemsidan.
---
Bjärre gjorde sitt första mål på elvamanna igår, gratulerar. Eller som han själv uttryckte det: Man måste ju träna, om ett par år kanske jag gör mål i rätt bur också! Humor!
---
Måste ju även skriva ett par rader om hemresan igår. Crille hade bråttom hem. Han kom på nästan inne i stan att det ju är en väldig omväg att köra Nykan hem så spårbvagnstrafiken från korsvägen kollades upp. Även alternativ för Greven diskuterades vilket gjorde att jag, som satt i framsätet tittade bakåt. Kanske i 3 sekunder. På den tiden hann Crille lägga sig i fel fil och var nu på väg mot Tingstadstunneln... Efter att vi tre andra i bilen förkastat hans idé om att backa blev det alltså en detour på Hisingen. Crille missade för övrigt en del av favoritprogrammet Big brother på grund av detta... :)

/J

3 kommentarer:

  1. haha, var hemma halv elva tillslut. Jävla taxi e man!

    SvaraRadera
  2. Kan ta på mig den usla starten och med den förlusten, sorry gubbs, i´ll be back!

    SvaraRadera
  3. Det är bara att bryta ihop och komma igen Persson!

    Crille; Det är vår tuffa vardag!

    SvaraRadera