torsdag 14 april 2011

INFÖR IFK SKÖVDE - PARTILLE IF

Så är det så snart dags. Efter en evighetslång försäsong med Pintobackar och ÖIS-brottning på schemat är vi alltså mindre än två dygn ifrån seriepremiären. Det känns underbart, minst sagt. Jag kommer precis som förra säsongen att ha ett inför-inlägg nån dag innan varje seriematch och dessa kan vara både långa och innehållsrika, eller korta och utan direkt mening, allt beroende på tid och dagsform.

Idag blir det ett ordentligt, långt och i viss mån sentimentalt inlägg. Häng med!

Vilka?
Våra premiärmotståndare är IFK Skövde och de vet jag väldigt lite om! De har en rätt kass hemsida som ger absolut ingen info om nånting. Tur då att det ploppade upp en spelarblogg för drygt 20 timmar sen! ettarton heter den (han som skriver har nummer arton, var ett kommer ifrån vet jag inte) och finns självklart länkad här till höger. Kan nog bli läsvärd! Han har snokat lite om oss och skriver så här:

Vad händer nu då? Jo nu är det då dags för seriepremiären mot Partille IF på Lördag, en motståndare som jag på rak arm kan säga att jag inte vet mycket om. Försökt läsa mig till lite på deras spelarblogg och hemsida men inte kommit fram till så mycket förutom att dem verkar ha ett skönt gäng grabbar i sin trupp. De var nyligen iväg på träningsläger nere i Spanien i Alicante där det tränades och jag förväntar mig att det även dracks en eller annan cerveza utav grabbarna i PIF...

Jag kommer i alla fall att följa hans blogg, alltid roligt med flera olika perspektiv på exempelvis en seriepremiär. Nu är det i alla fall fyra lag i serien som har nån slags bloggaktivitet, bra det!

Var?
Skövde är för mig Limp Bizkit, Evanescence, pizza på Benidorm (finns den kvar?), blaskig dryck på Tintin (finns den kvar?) på torsdagar och gröna kläder. Lumpen, ack denna manliga tid i mitt liv. P4 var platsen, 2003 var året och självklart förknippar jag Skövde direkt med min Lumpentid. Jag har nog aldrig varit i Skövde varken före eller efter min militära tjänstgöring. Varför är man i Skövde annars? En titt på www.skovde.se, kommunens officiella hemsida, gav info om att det är staden mellan Vänern och Vättern, man söker lärare till fordonsprogrammet och även en kock till Påfågelns förskola. Det bor 50000 i Skövde som njuter av att ha storstadens utbud och småstadens närhet. Skövde blev utsedd till årets studentstad 08/09, man har Sveriges häftigaste bad (enligt dem själva) och man kan se handboll på elitnivå (Sävehof leder för övrigt med 2-0 i matcher mot Skövde i damernas slutspel just nu). Skövde är även en schalgerstad av rang med Thomas G:son i spetsen. Nu vet du det!

Vädret?
Enligt yr.no ska det vid 15-tiden på lördag i Skövde vara halvklart, ingen risk för nederbörd, 9 halvvarma grader celsius och laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. Perfekt!

Oddset?
Nordicbet dunkar på med 1.95 för hemmavinst, krysset ger 4.20 och vinst för oss 2.65.

Gästtyckaren?
Jag blev verkligen inte klok på min gästtyckare idag! Jag är rädd för att det finns ett gömt meddelande någonstans i svaret jag fick, och det bådar i så fall inte gott...
Jag: Hej och hallå! Hur slutar mötet mellan IFK Skövde o Partille IF som spelas på lördag i division 3 mellersta götaland?
118800: If kundservice & skada 0771-655655, If företag 0771-560000, If växel 0771-430000
Detta skedde två gånger! Det låter ju inte bra att mötet kommer att sluta med att vi måste prata med ett försäkringsbolag om skador?!

För att lugna mig själv messade jag även 118700. De är allt roliga, på ett sådär jobbigt sätt...
Jag: Hej och hallå! Hur slutar mötet mellan IFK Skövde o Partille IF som spelas på lördag i division 3 mellersta götaland?
118700: Det slutar med att ett lag vinner och ett lag förlorar. Chansen finns också att det blir oavgjort. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Hur långt?
Från Lexbyskolan till Södermalms IP tar det enligt eniro 1 timma och 47 minuter att köra och det är 144,3 km, ungefär.
---
Vi åker som sagt upp dit med buss! HÄNG MED! För endast 100 kr T/R får du åka med i bussen och följa lagets äventyr. Prata med Carina på kansliet eller kansli@partilleif.com vid intresse.
---
Glöm inte att vara med i PIF-TIPSET! Info hittar ni längre ner i ett tidigare inlägg eller prata med någon i seniorverksamheten.

Adjö. /Jonatan Borg

1 kommentar:

  1. Lycka till gubbar. det blir en kempe match som kommer ge er vinst. tror på 2-1 till partille favör. ´

    ps. glöm inte kortleken på bussen. den brukar ge många sedlar under färdens gång :D

    Lycka till nu gubbs
    //Simon K

    SvaraRadera