onsdag 31 mars 2010

Italien - söndag

Söndagen fick en klurig början för en del i laget. Även Italien har nämligen hittat på begreppet sommartid och detta hade några i laget vissa svårigheter med. Rummet med Sanny-Chrille-Pontus T fick därför bli väckta av resten av laget en halvtimme in i frukosten. Och ordet "böter" hördes ljuda ännu en gång över Garda.

Träningspasset på morgonen var av det lättare slaget. Detta var femte och sista träningspasset för resan och kroppen kändes allt något mör. Det går rykten om att junisarna skulle vunnit fotbollstennisen mot de äldre herrarna men det finns tydligen inga bevis så därför får vi väl hålla de uppgifterna som vaga.

Eftermiddagen bestod i en tripp till Milano för att dels strosa ett par timmar på stan och sedan åka till San Siro för att se mötet mellan Milan och Lazio. Det fanns en viktig detalj inför trippen, och det utbasunerades ordentligt och vid en mängd tillfällen, nämligen GLÖM INTE PASSET! När vi hade satt oss i bussen tillsammans med ett gäng tjejer från Lidköping (?) frågade Capitano Bauman lite försiktigt bussresenärerna att alla hade med sitt pass. Det hade alla. Alla utom Kalle... Kalle fick eld i baken på väg ut ur bussen och en applåd när han kom tillbaka till den samma.

I Milano hade vi två timmar strosande. Vi såg domen, lite andra kulturella ställen, till exempel nåt slags castillo samt att vi åt. Jag, Kalle, Tobbe och Maggan fick i oss riktigt sköna pizzor och hade gott om tid tillbaka till den väntande bussen, så god tid att Tobbe och Maggan köpte Blues Brothers-glasögon på vägen tillbaka. En som inte hade lika god tid tillbaka var Conny som lyckades gå bort sig i Milano och på grund av det höll hela bussen väntandes. Han fick också en applåd när han kom tillbaka...



San Siro är en väldigt mäktig arena. Just den här kvällen var det inte på något sätt fullt på läktaren men stämningen var grym ändå. Flera i laget köpte Milanprodukter i rött och svart medan assCoach köpte en Laziohalsduk.

Vädret var fortfarande underbart när vi kom till San Siro och solen sken. Men då matchen var en kvällsmatch hann solen gå ner till avspark och de illegala bengalerna på ståplats blev än mer spektakulära. Matchen slutade till sist 1-1.

Så, det var en resumé om vad som hände under våra dagar i Italien. På måndagen åkte vi endast hem så där hann det inte hända så mycket dråpligt, vad jag vet i alla fall!

Jag har säkert glömt en massa! Ni som var med får väldigt gärna kommentera och fräscha upp minnet på mig så än mer galna citat, upptåg och händelser kommer ut ur skuggan och istället ut på nätet där alla kan läsa! :D

/Under och in

Italien - lördag

Lördagen blev en riktigt varm och skön dag. På schemat stod, förutom chilla i solen i redan svettiga kläder, lugnt träningspass på förmiddagen och sedan träningsmatch mot FC Rheineck på eftermiddagen. Träningen var som sagt lugn och vi körde till exempel lite hörnvarianter och andra avslutsövningar. En assCoach hade fått i uppdrag att filma en volleytävling från sidan på träningen och tog mycket allvarligt på uppgiften. Han började filma och kommentera alla dåliga avslutsförsök. Efter övningen visade det sig dock att linsskyddet varit på hela tiden så det som finns förvarat till eftervärlden är ett svart kommentatorspår som hissar och dissar volleyskott. Roligt!
Då ingen i laget har speciellt bra koll på lag från Schweiz, landet där Rheineck bor, så visste vi inte alls var vi hade våra motståndare. Typ två minuter senare hade vi gjort första målet, till sist vann vi med 5-0 och i tävlingsformen Sweden vs. Switzerland vann alltså som vanligt Sweden. Finns allt vissa saker man minns från matchen. Till exempel pratade bara domaren itelienska vilket gjorde att han hade vissa svårigheter att förklara hur han tänkte i vissa skumma domslut. Kalle kontrade (omedvetet?) genom att alltid ropa på svenska, tex "våran!", "öhh, domarn!" och "vårt inkast!". Det blev också en dubbelutvisning i matchen, och då jag själv var ungefär fem meter från situationen måste jag säga att det var helt rätt. Om man skulle köra en repris på Rone och den ettriga schweizarens händer i slow motion skulle man se en klassisk girl fight mellan dem. :D


På kvällen var vi ett gäng som orkade oss ner för backen för att äta god, italiensk glass i stora lass. En viss headcoach hade svårt att välja så han tog två gigantiska glassar. Efter det skrattade servitören åt headcoach så fort han gick förbi. Tobbe blev lite grinig då han i "stressituation och med beslutångest" beställde in nåt med ett coolt namn vilket visade sig bara vara grädde och jordgubbar. Då Tobbe var väldigt sugen på glass fick han det sista av mitt berg vilket gjorde han på bättre humör.

Dagens Maggan! "Copa Mundial formar sig helt galet bra efter alla slags fötter! Jag lovar att om man stoppat arslet i skon skulle den forma sig efter det också!"

/Över och ut

tisdag 30 mars 2010

Italien - fredag

På fredagen hade vi två träningspass varav det kom några riktiga regnskurar under sista passet. Blöta, röda träningskläder hängde runt hela huset: på tvättställningar (duktigt!), i taggbuskar (mindre duktigt!) och utanför fönstret på taket (bättre än att ha lukten inomhus!).

Mina gamla favorit-Copa fick kämpa ordentligt på gräsplanen som självklart blev än mer lerig under regnandet och efteråt såg de ut precis som fotbollsskor ska göra under försäsongen, förskräckliga!
Jag har inte pratat något om maten än! Den var verkligen kanon, fyrarätters både till lunch och middag. Upplägget var vid varje tillfälle intalienskt... Först salladsbuffé med bröd med mera till förrätt, därefter pasta, därefter kött med varma grönsaker och till sist efterrätt som oftast bestod av nån slags pudding av varierande konsistens. Rone är ju som de flesta vet glutenintolerant, eller glutini intoleranti som det heter på italienska, och fick en något mindre varierande kost, nästan alltid samma pasta och varje efterrätt bestod av fruktsallad. Med grädde.Garda var en väldigt mysig och fin stad. Och helt död. Den är säkert väldigt fin på sommaren när den även består av folk, nu var den på de flesta ställen väldigt öde. Vi hade även problem med deras siestafasoner, då de hade siesta när vi var lediga på eftermiddagen och hade chansen att köpa vatten, choklad och dylikt. Nu hade vi som tur var trevligt ändå och det blev många promenader ner till stan under resan. NER till stan var det verkligen, med betoning på väldigt långt ner! Det som skilde oss från staden var nämligen en backe med 10% lutning. Och lång var den också. Ner var det inga problem, upp däremot... Jag skyller på att jag var sliten från allt tränande...
Vår klocka ringde som sagt vid fem på morgonen och Rone (som av nån anledning blev Ronte under lägret) var rätt trött under dagen. :D
Dagens citat presenteras idag av Maggans mun och brist på kommunikation mellan hjärnhalvorna. Under ett parti Gurka: "Delad sjua, det blir 4.5 poäng var!"

Italien - torsdag

Så här ett dygn efter den hyfsat mjuka landningen på Säve är det dags att se tillbaka på träningslägret vi seniorer var på i Garda, Italien.

För det första, vi hade det riktigt bra! Såg att Kim hade gjort ett betygssystem och det såg bra ut. Här hade jag väl tänkt att ta upp de grejor som hände på lägret och som de flesta som var med kanske redan har glömt, sakerna som ändå ger ahaa-upplevelse, tingen som ni som var hemma helt enkelt inte kan vara utan, atteraljerna som får vissa spelare och ledare i laget att verka något borta.

Det började redan på Säve... Det nya bötessystemet sattes på prov direkt då en av Öjersjöbilarna kom för sent. Just "böter" kan vara ett av resans mest använda ord, i den här takten kan vi åka på träningsläger till Thailand i två veckor nästa år utan att behöva betala nåt, just då... :)
På Säve finns även en våg. Den vågen säger till om man har lyckats packa över 15 kg, vilket är gränsen för vad man får ta med sig. Nilles väska vägde 17.7 kg... Det var bara att öppna väskan mitt i check in-området och börja packa om kalsonger, fotbollsskor och dax vax.

Väl nere gjorde vi första träningspasset på gräs på väldigt, väldigt länge och det var en underbar känsla även om inte planen höll San Siro-klass (men utan tvekan Råsunda-klass).


Efter flera års tränande i Lexby inomhushall är siktet inte perfekt när de långa krossbollarna ska slås... En 83:a i laget fick en liten snedträff på just en sån, bollen for över den flera meter höga häcken som låg emellan planen och vägen, och ut på densamma. Där kom det en bil. En liten Fiat från runt 1979. Den råkade få bollen på backspegeln så att en i laget numera har sju års olycka... :D Föraren blev sådär italiensk vansinnig de kan bli i trafiken och skällde ut Kim genom den tjocka häcken på italienska. Efter ett tag gick det upp för honom att Kim inte pratar många ord italienska utan ringde istället dit sin fru/dotter som fick översätta svordomarna till engelska, och de kan Kim mycket bättre. :D


Det slutade hur som helst med att de snodde med sig den pricksäkra, helt nya, bollen. Vid middagen efter kom Nick, vår danskitalienska reseledare tillbaka med bollen. Det hade kostat honom 70 euro att få tillbaka den... Inte ens bilen var ju värd så mycket!!! Jaja, det är ju en annan historia.


Annars hände inte jättemycket, förutom promenad i Garda samt en stor mängd kortspel. Gurka, skitgubbe och poker spelades i de olika rummen. På tal om rum sov jag i det utan tvekan coolaste rummet, där alla hängde. Det var jag, Rone och Conti som bodde tillsammans. Vi hade inga problem alls, förutom möjligtvis med alarmet på diverse mobiler. Första natten ringde nämligen Contis dags-att-gå-upp-till-jobbet-alarm vid femtiden. Natten till söndagen ringde alarmet en timme före utsatt tid, pga sommartidsproblematik. Vi lyckades ju dock bättre än sjusovarrummet Chrille-Pontus T-Sanny. God morgon!


Förresten, dagens citat! Kim: "Skitgubbe är typ kortspelens bridge!"


Bra där Kim! Detta var första dagen, resten kommer framöver!


Hemkomna från Italien!

Hej! Nu har vi under dagen landat på svensk mark igen! Lägret har varit grymt och jag ska självklart försöka uppdatera er framöver med det bästa och det sämsta och allt där emellan framöver.

Har inte sett skymten av Internet och därför har inte uppdateringen hållit så hög frekvens... Hoppas ni (borde kanske skriva i singularis?!) fortfarande tittar in här då och då.

onsdag 24 mars 2010

Inför Italien... del II

Njet, inte ett endaste litet pass var glömt till mötet igår, måste vara nåt slags rekord för oss. :)

Dagen har hittills bestått av växlande av pengar. Gick till dyra men trygga Forex och sa helt enkelt att jag ville ha en summa euro till kassörskan.
- Jaha, sa hon, vilket land ska du till?
- Italien, svarade jag mycket trevligt tillbaka.
- Har du varit där förut?
- Öhh, ja det har jag. (var detta verkligen relevant började jag känna...)
- Så då har du koll på att Italien är ett så kallat kontantland? De är inte jättetaggade på att betala med kort där, fortsatte hon.
Vad menade hon med det?! Tyckte hon jag var en snål fattiglapp som bara skulle ha med 100 euro?! Var sugen på att säga till henne att jag var fotbollsspelare som minsann bodde på helspension när jag var utomlands, att jag inte behövde tippa min privatchaufför samt att min privata guide såg ut som George Clooney. Men jag sa inget av det, av artighet förstås, utan sa istället:
- Jepp, det har jag...

Nere i Italien ska vi förhoppningsvis spela en träningsmatch. Nu verkar det som om det blir mot ett tyskt lag vilket ska bli roligt då vi inte ofta möter tyska lag. För att ligga steget före dessa sydliga grannar kommer här en liten fotbollsparlör som är bra att kunna innan matchen. Jag har fått hjälp av Google att översätta. Google verkar inte så bevandrade i det tyska språket, men roligt blir det ju ändå... :D

Svenska - "Tyska"
Fotboll - Fussball
Målvakt - Torhüter
Lagkapten - Kapitän
Jag är fri - Ich bin frei
Nicka - Nicken
Öppna ytor bakom backlinjen - Offener Raum hinter dem Rücken line
Domaren, ser du inte att han filmar? - Richter, werden Sie ihn nicht schiessen
Ut med domaren och in med Nalle Puh! - Aus mit dem Richter und mit Winnie the Pooh
Täck den där kaviarälskande svensken ordentligt - Bedecken Sie es mit Kaviar-loving Schwede richtig
Är inte det där Basshunter? - Ist nicht, dass basshunter?

tisdag 23 mars 2010

118100 lever och levererar! :)

Ja, detta tar ju självklart upp där förra inlägget slutade. Jag har nämligen nu, 58 minuter senare fått svar från 118100! Och de kommer med ett riktigt överraskande svar!

Fråga (22:14): Vilka vinner fotbollsserien division 4a göteborg i år?
Svar (22:46): Hej! Vi har för tillfället tillfället kö och hanterar din fråga så snart som möjligt. Tack för tålamodet!
Slutgiltigt svar (23:12): Vi tror att Landvetter blir riktigt farliga till årets upplaga av division 4a göteborg

Där ser man! Ja, de säger ju att de har svar på allt, ska bli intressant att se om de har koll på lokalfotbollen i Göteborg. :D

De vinner division 4A i år!

Då var det dags för även mig att blanda mig in i debatten om vilka somLägg till video vinner vår serie. Kim har ju skrivit på sin eminenta blogg (http://partilleif.com/blog) att Kozara vinner, Semberija kommer tvåa och att Kongahälla kniper tredjeplatsen före oss.

Den grymma bloggen FCF på direkten (http://www.fcfiskeback.se/blogg/) som alla borde läsa tror i dagsläget på Kongahälla som segrare.

Jag själv då? Min topp tre ser ut så här:

1. Kozara
2. Partille IF
3. Kongahälla

Varför? Just nu bygger det på en stor del magkänsla, kommer tillbaka när jag har bättre svar.

Har även sökt svar där man får svar på allt! Det gick sådär...

Fråga skickad till 118118: Vilka vinner fotbollsserien division 4A Göteborg i år?
Svar från 118118: Hej! Din fråga om vem som vinner div 4a Göteborg är intressant men tyvärr väldigt svår att hitta svar på, därför kommer vi inte att ta betalt för detta sms

Jag skickade samma fråga till 118100, väntar fortfarande på svar därifrån...

Så bra gick det att få svar på allt! Tur då att ni har mig, som ger knivskarpa analyser och hundraprocentiga svar... på allt! :)

Inför Italien...

Ska åka till klubbstugan om ungefär tre minuter för att ha samling inför Italien! Instruktionerna inför samlingen ikväll är mycket simpla: ta med väska och pass! Det ska bli väldigt intressant att se hur många som glömt/hållit på att glömma något av dessa två ting. Jag tror att tre personer glömmer pass och en glömmer väska. :D

"Kära Bullen, jag har ett problem..."

Det har kommit ett brev till Inside PIF. Det uppskattas verkligen och tas självklart upp här på bloggen. Innan jag publicerar det vill jag bara säga att personen i filmen inte är personen som skrivit brevet.

Hej. Jag är en kille på 30 jordsnurr som har ett problem. Jag försöker träna ett gäng killar som är betydligt yngre än vad jag är. Dock tycker jag att de inte lyder mig tillräckligt. Det kan handla om både det ena och det andra. De är tille exempel inte alltid tysta när jag vill att det ska vara det, de springer bara tre varv som uppvärmning när jag sagt att de ska springa fyra, de gör bara 198 armhävningar på en hand, med klapp, fast jag sa 200, och värst av allt, de vinner inte alla matcher jag ger dem chansen att vinna. Det är helt enkelt kass alltihop. Mitt problem ligger i att jag har varit tvungen att visa upp en rätt hård utsida. Jag har flera gånger varit besviken och är rädd att killarna förstått det. Egentligen vill jag inget hellre än att visa mitt sanna jag, personen som är mjuk mot alla och nyrakad. Personen som sitter ner efter träningen och pratar med killarna om det senaste avsnittet av ensam mamma söker. Inte ens det kan jag göra nu eftersom jag känner mig tvingad att visa mitt hårda yttre vilket resulterar i att jag istället hånar dem och undrar vart dagens ungdom är på väg. Så, hur ska jag göra för att känna mig tillräckligt säker på mig själv och visa min mjuka sida, samtidigt som vi självklart inte får förlora någon match? Tacksam för svar! /Nalle Puh

måndag 22 mars 2010

Inside PIF räcker ut handen

Ibland kan det vara bra att vara snäll. Inside PIF har bestämt sig för att vara en snäll blogg idag. Efter att ha läst Coach Kims blogg (http://partilleif.com/blog) så verkar han vara lite nere, i alla fall verkade lördagen inte ha varit en fest för honom. Då undertecknad var en av dem som var med och förstörde lördagen så kommer här en lika som bär som kanske inte är så lik, men som ändå fyller ett syfte.

George Clooney?

Kim Roland?

(Officiellt är syftet att vara snäll, inofficiellt är nog egentligen syftet att vara snäll nu, så att man kan ge en känga senare utan att ligga för mycket minus inför seriestarten...) :D

söndag 21 mars 2010

PIF testar allsvenska arenor - första och sista delen?

Igår lördag var PIFs a-lag på turné. Hela vägen till Borås skulle vi och spela match mot Byttorp. Kim har redan skrivit om matchen, "en av de sämsta matcherna någonsin", på hemsidan och jag kommer faktiskt inte skriva något om den av den enkla anledningen att jag skulle ha svårt att inte göra personliga påhopp på en del händer och fötter. Istället skriver jag här om hur PIF testade allsvensk arena, matchen spelades nämligen på Borås Arena.

Samlingen var inte speciellt tidigt (09.50) vid klubbstugan och därifrån skulle vi åka i samlad biltrupp till Borås. Jag skulle åka med Gatten från Ejdergatan till klubbstugan och då jag bor på Guldheden blev det först en morgontur med sexans spårvagn. Den var dock ett par minuter försenad men det ingick i kalkylen i hur jag skulle komma från punkt A till B.
Det som dock inte ingick i planen var att spårvagnschauffören tyckte att det var farligt att åka i utsatt hastighet vilket gjorde att förseningen bara växte och växte. Efter träff med civilklädd biljettkontrollant (hade självklart betalat) kom jag till sist fram åtta minuter försenad till en väntande Gatten. Det jag hade tänkt på hela resan var att man numera får böta om man kommer för sent till en samling eller träning. Detta är något jag verkligen stödjer, men det skulle kännas surt att va den förste att behöva punga ut pesetas. Inte blir man lugnare när man sätter sig i bilen och det första Gatten säger är att "vi behöver tanka nån gång under resan, vi kan ju lika gärna gära det nu innan vi ska samlas..." Ehe, bra idé tänkte jag men sa inget utan var mest glad att åka med någon hela vägen till Borås med bra musiksmak...

Vi kom till klubbstugan nån minut efter utsatt tid men blev direkt lugnare när hela gänget satt utanför och väntade. Det kunde bara betyda en sak; Kim hade inte kommit än. Spelarna började så klart direkt prata om att Kim skulle va den första att noteras i Richards botbok, ett samtalsämne som så klart höjde stämningen denna fina morgon.

Strax efter ringde Kim till undertecknad och sa att han skulle bli sen. Jag tog upp att vi pratat om att han skulle få böta men fick till svar att bötsystemet inte skulle sätta igång förrän efter Italien. Yeah right...

Resan till Borås var lugn och behaglig och det blev en riktig gamlingbil upp för mig (-84) med Persson (-82) och Gatten (-81). Väl uppe hittade vi till sist in i omklädningsrummet som inte var direkt en cool upplevelse. Bastuinredning och linimentlukt, man kunde helt enkelt lika gärna kunna vara i ett omklädningsrum hos en division 7-klubb. Ett annat minus var avsaknaden av papperskorg i rummet. Borås Arena behövde allt snäppa upp sig för att hamna på godkänt i detta allvarliga och tuffa test. Nästa punkt att testa: stämningen på läktaren. Borås Arena tar runt 17000 åskådare så frågan är enkel: vart var de? Vi i laget gick i genom spelargången (eller en bakdörr i ena hörnet...) med höjda armar och beredda på att ta emot folkets jubel, som aldrig kom. Det var nästan helt öde! Inte många poäng för Borås Arena vad gäller stämning. Tillresta PIF-supportrar (tack!) stod för ungefär 75% av publikmängden. Och de var runt tio personer till antalet...
Väl inne på arenan var det även ett svartgult gäng som tränade och var i vägen för vår uppvärmning. Lite tråkigt att sånt ska störa taggningen inför matchen, det syntes tydligt att flera av de mer orutinerade och yngre spelarna gärna tittade på deras övningar när vi sprang i gång trötta ben från ett par dagars tung träning. Gräsmattan kändes förövrigt lite plastig. Gatten hittade inte några tuvor i gräset att skylla snedträffar på utan pratade istället om att han inte var van vid alpluften i von dem Bor-ås. Vi nickade som vanligt mot honom och lät han hållas.
Så för att sammanfatta detta lilla test: det gick sådär för Borås Arena. På plussidan finns egentligen ingenting, förutom möjligtvis närheten till en Max restaurang, medan på minussidan finns till exempel avsaknaden av papperskorg i omklädningsrummet och avsaknaden av 16893 åskådare. Allt som allt blir betyget en svag tvåa.
Inside Patille IF är en väldigt öppen och hjälpsam blogg. Så är det så att du äger Old Trafford, Camp Nou eller Wembley så kan du gärna skriva en kommentar så hjälper vi dig gärna med att testa hur just din arena står sig mot exempelvis Borås Arena eller Lexby IP.

fredag 19 mars 2010

Om en Jens Lapidus-karaktär skulle träna en fredagskväll med PIF...

Kollar ut genom fönstret och vet inte om det är dag eller natt. Bryr mig inte. Orkar inte helt enkelt. Vet vart jag ska och hur jag ska dit, det var dags att sätta igång. Behöver hämta mitt gang. Alla utspridda i stan. Smart, gör det svårare att förstå hur vi hänger ihop.
Sätter mig i bilen. Tittar på klockan i bilen. Kollar på mitt armbandsur. Tillbaka till klockan i bilen. Shit. Klockan i bilen går två minuter efter. Inte bra, det är detaljerna som avgör. Hömtar Conny. Bra kille, bra att ha på sin sida. Det gäller att välja i den här stan. Den här smutsiga stan. Idiotiska stan.
Börjar resan mot förorten. Den svarta himlen blir ännu svartare. Kan bara betyda en sak: inomhusträning. Igen. Minns inte när det såg annorlunda ut i mitt liv, orkar inte bry mig. Lägger krutet på att sätta den bakre foten framför den främre. Om och om igen.
Parkerar bilen. Går mot hallen där träningen är, som vanligt. Det pratas runt mig, snappar upp vissa ord men förstår inte sammanhanget. Ville inte förstå sammanhanget. Kommer in i omklädningsrummet, killar sitter på rad med likadana kläder. Som djur på zoo. Skrattar inombords, vet att jag är bättre än dem. Pissar på dem. Gäller att inte visa det bara, klarar mig inte själv, måste vara minst tio till. Alla har sin roll, lite som i Ocean's eleven. Som är mycket bättre än tolvan, tretton är också bättre än tolvan, elvan piskar dock tretton hårt. Tränaren kommer in, tror han är viktig. Låter det vara så, tjänar på det i längden.
Inga överraskningar här inte. Känner mig som vanligt som en speedway-förare när vi springer varv efter varv runt i hallen. Kul liv. Har inte ens chans att välja håll själv. Varför vänsterkurva? Får inget svar.
Stämningen är bra, som vanligt. Bättre gäng får man leta efter, bestämmer man sig för att leta ändå hittar man inget bättre gäng. Sa ju det. Känner att jag hittat rätt, viktigt att vilja göra det man gör i livet, inte låta nån annan bestämma.
Träningen är slut. Bra träning, känns bra inför imorgon. Då ska vi göra business i Borås. Bra, bättre att göra business utanför hoodet, kan leva på överraskningsmomentet. Mina tankar försvinner iväg men jag märker ändå det hemska i ögonvrån. Shit. Sämsta tänkbara. Kalle är snabbt på väg mot omklädningsrummet. Alla vet vad det betyder. Försöker ändå förtränga det. Fyra duschar kommer att vara tre duschar närmsta halvtimmen. Först in, sist ut har varit Kalles devis så länge jag känt honom.
På väg hem. Rött ljus. Orkar inte bli arg. Längtar redan till nästa pass. Det är så livet ska vara, det är så här man vill ha det. På vägen mot snabba resultat.

Lika som bär - del II

Jag vet inte riktigt vad det är med våra två 89-or i laget, men väldigt vad de byter frisyr ofta! Benji är ju värst, han har praktiskt taget ny frisyr vid varje träning. Har Gallas spelat bra kvällen innan ser han ut som honom och om Mustafa Mohamed sprungit fort i 3000 m hinder ser han ut som han istället. Alla i laget bävar för den dagen han har sett Robin Hood före träningen och kommer in i omklädningsrummet med broder tucks frisyr...
Conny byter inte frisyr lika ofta som Benji, det är praktiskt taget omöjligt, men när han väl byter så gör han det ordentligt. Han har alltså sett som Pienaar, som ni såg i förra inlägget, men han har ju även sett ut så här:

En mikrofon?



Conny?

Ikväll blir det träning. Hoppas på en lätt träning eftersom vi har match 14 timmar senare, på Borås Arena. Då ska vi möta den gamla föregångaren till byt-bostad.se, nämligen Byttorp... :D
Självklart får ni info om träningen ikväll samt om matchen imorgon. Jag kommer inte kunna ha bilen till matchen, utan måste åka med nån annan. Som ni förstår klarar man inte av Borås tur och retur med Crille och hans musik så ska försöka slänga mig in i nån annan bil lite kvickt.

Ha en trevlig fredag!

torsdag 18 mars 2010

Lika som bär - del I

Förlusten igår känns fortfarande väldigt tung. Jag sov knappt någonting i natt och det är inte svårt att lista ut att det berodde på förlusten, sover alltid dåligt efter täta matcher som slutar i förlust.
För att lätta upp stämningen ska jag försöka få igång en punkt här på bloggen som ska bli återkommande, nämligen lika som bär. Idag har jag inte hunnit kolla runt så mycket, men här kommer i alla fall ett dåligt smakprov hur det kan se ut. Kom gärna med förslag på andra lika som bär!
En ung Steven Pienaar?

Conny?

Nu är det dags för lunch innan det är dags att slänga sig in i polymerernas underbara värld igen... Tja!

onsdag 17 mars 2010

Förlust på övertid mot Gunnilse

40 sekunder. Så lite var det kvar av övertiden när Gunnilse stänkte in 4-3 efter kalabalik vid en hörna. Just nu känns det så klart väldigt surt, vi var så nära att få straffavgörande och chans till revansch för förra gången. Nu blev det inte så...

Matchen annars då? Vi var ängsliga. Slog bort bollar, vågade inte hålla i den när vi fick framrusande Gunnilsespelare mot oss. Sannys 1-0 var därför skönt. Det kom från ingenstans, han snodde bollen från en klumpig försvarare och avslutet var kliniskt. Två inlägg senare hade Gunnilse vänt på det. Sen startade matchens anfall. Vet ej riktigt vilka som var inblandade men Chrille vill få cred för att han tydligen satte igång det. Det jag vet är att Moss kom springande till vänster i straffområdet, skrek till sig bollen och placerade mycket snyggt in kvitteringen. Sicka skor killen har! Helt nya, och vita också. Han kunde blivit tvåmålsskytt också, om nu vänster sko lydit honom lika bra som höger dito, men målvakten kom ut bra och täckte.
I paus pratade Pinto om att de inte på något sätt var ett bättre lag än oss och efter att gjutit lite mod i oss elva på planen var det dags för andra halvlek. Det var halvleken där det skulle avgöras, där individuella prestationer skulle bli tungan på vågen. Eller tvärtom... En hemåtpass från halva plan studsade lite olyckligt för Gunnilses målvakt och årets, decenniets och seklets konstigaste självmål var ett faktum. Dock replikerar GIS snabbt med en placering i krysset.

Och då har vi kommit fram dit man inte ville komma. Avgörandet för fel lag. Surt.

Måste säga tack Bjärre, du styr oss i backlinjen kanon.

En liten rolig sak i all bedrövelse: 1.38 m lång Bauman har bestämt sig för att pika 1.36 m långa Conny för att han är kort. Vi andra ser ner på dem, lite så där snett.

Det är även avgjort vem som har sämst musik i bilen. Chrille, ärligt talat?! "Jag hoppas att jag blir en gangster, jag får ingen respekt när jag gullar med min hamster"... Bra låt, mycket bra låt. Det var ditvägen. Hem kom Blekingebonden fram i honom, och han fick en följeslagare i Katrineholm-Simon. Det är inte ofta en kille från Tultered (sök på hitta.se och det är bara grönt överallt...) känner sig som en stadsbo...

Nu bryter vi ihop och kommer igen. Träning imorgon som jag faktiskt missar, ska försöka få nån rapport därifrån ändå. Sedan är det dags för den klassiska PIF-träningstiden fredag kväll kl 20.30 - 22. Snacka om att man längtar till att bli social igen, med träning tisdag och torsdag.

Tack Simon för de fina suddiga bilderna. :)
Över och ut. /Jonatan

Semifinal Östra Cupen

Om ett par timmar är det dags för en mycket spännande match för oss, nämligen semifinal i Östra Cupen mot riktigt bra motstånd i form av Gunnilse IS. Detta är faktiskt en repris från semifinalen för två år sedan. Då var ställningen 2-2 efter full tid och matchen fick avgöras på straffar. Tyvärr drog Gunnilse längsta strået och vann till sist matchen i sjunde straffomgången. En sak jag kommer ihåg från den matchen, och jag är nog inte ensam, är hur Gatten kom tillbaka till mittcirkeln efter att ha missat sin straff, den sjunde. Han hade nämligen ett leende på läpparna och drog citatet "jag lurade målvakten åt fel håll!" Att bollen gått på fel sida stolpen och Gunnilse fått chansen att avgöra var tydligen inte viktigt för honom. Det var det för oss andra som hade mycket svårare att dra på smilbanden än vår rutinerade mittback.

En liten jämförelse mellan dagens trupp jämfört för två år sedan visar att hela åtta spelare var med då som nu!

Som den PIF-expresschaufför man är, med ansvar för upphämtning i GBG-området inför träningar och matcher, har man haft en häktisk eftermiddag. Men Kalle, Erik N och Simon har alla fått nobben, jag skulle ju åka buss 58 idag! Nu ringde precis Chrille och sa på klingande Blekingemål att han inte hittade vägen och behövde en kartläsare. Så bussen får bli nån annan gång, hem kanske.

Nu blir det taggning inför matchen!

Välkommen!

Välkommen till denna nya blogg som kommer att handla om fotboll i allmänhet och Partille IF i synnerhet. Tanken är att ta er lite längre in i seniorernas underliga värld än vad som ni kanske märker av från kortsidan på en match. En hel del kommer vara internt men ändå kul att läsa, förhoppningsvis. Trevlig läsning!