onsdag 31 mars 2010

Italien - lördag

Lördagen blev en riktigt varm och skön dag. På schemat stod, förutom chilla i solen i redan svettiga kläder, lugnt träningspass på förmiddagen och sedan träningsmatch mot FC Rheineck på eftermiddagen. Träningen var som sagt lugn och vi körde till exempel lite hörnvarianter och andra avslutsövningar. En assCoach hade fått i uppdrag att filma en volleytävling från sidan på träningen och tog mycket allvarligt på uppgiften. Han började filma och kommentera alla dåliga avslutsförsök. Efter övningen visade det sig dock att linsskyddet varit på hela tiden så det som finns förvarat till eftervärlden är ett svart kommentatorspår som hissar och dissar volleyskott. Roligt!
Då ingen i laget har speciellt bra koll på lag från Schweiz, landet där Rheineck bor, så visste vi inte alls var vi hade våra motståndare. Typ två minuter senare hade vi gjort första målet, till sist vann vi med 5-0 och i tävlingsformen Sweden vs. Switzerland vann alltså som vanligt Sweden. Finns allt vissa saker man minns från matchen. Till exempel pratade bara domaren itelienska vilket gjorde att han hade vissa svårigheter att förklara hur han tänkte i vissa skumma domslut. Kalle kontrade (omedvetet?) genom att alltid ropa på svenska, tex "våran!", "öhh, domarn!" och "vårt inkast!". Det blev också en dubbelutvisning i matchen, och då jag själv var ungefär fem meter från situationen måste jag säga att det var helt rätt. Om man skulle köra en repris på Rone och den ettriga schweizarens händer i slow motion skulle man se en klassisk girl fight mellan dem. :D


På kvällen var vi ett gäng som orkade oss ner för backen för att äta god, italiensk glass i stora lass. En viss headcoach hade svårt att välja så han tog två gigantiska glassar. Efter det skrattade servitören åt headcoach så fort han gick förbi. Tobbe blev lite grinig då han i "stressituation och med beslutångest" beställde in nåt med ett coolt namn vilket visade sig bara vara grädde och jordgubbar. Då Tobbe var väldigt sugen på glass fick han det sista av mitt berg vilket gjorde han på bättre humör.

Dagens Maggan! "Copa Mundial formar sig helt galet bra efter alla slags fötter! Jag lovar att om man stoppat arslet i skon skulle den forma sig efter det också!"

/Över och ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar