tisdag 30 mars 2010

Italien - torsdag

Så här ett dygn efter den hyfsat mjuka landningen på Säve är det dags att se tillbaka på träningslägret vi seniorer var på i Garda, Italien.

För det första, vi hade det riktigt bra! Såg att Kim hade gjort ett betygssystem och det såg bra ut. Här hade jag väl tänkt att ta upp de grejor som hände på lägret och som de flesta som var med kanske redan har glömt, sakerna som ändå ger ahaa-upplevelse, tingen som ni som var hemma helt enkelt inte kan vara utan, atteraljerna som får vissa spelare och ledare i laget att verka något borta.

Det började redan på Säve... Det nya bötessystemet sattes på prov direkt då en av Öjersjöbilarna kom för sent. Just "böter" kan vara ett av resans mest använda ord, i den här takten kan vi åka på träningsläger till Thailand i två veckor nästa år utan att behöva betala nåt, just då... :)
På Säve finns även en våg. Den vågen säger till om man har lyckats packa över 15 kg, vilket är gränsen för vad man får ta med sig. Nilles väska vägde 17.7 kg... Det var bara att öppna väskan mitt i check in-området och börja packa om kalsonger, fotbollsskor och dax vax.

Väl nere gjorde vi första träningspasset på gräs på väldigt, väldigt länge och det var en underbar känsla även om inte planen höll San Siro-klass (men utan tvekan Råsunda-klass).


Efter flera års tränande i Lexby inomhushall är siktet inte perfekt när de långa krossbollarna ska slås... En 83:a i laget fick en liten snedträff på just en sån, bollen for över den flera meter höga häcken som låg emellan planen och vägen, och ut på densamma. Där kom det en bil. En liten Fiat från runt 1979. Den råkade få bollen på backspegeln så att en i laget numera har sju års olycka... :D Föraren blev sådär italiensk vansinnig de kan bli i trafiken och skällde ut Kim genom den tjocka häcken på italienska. Efter ett tag gick det upp för honom att Kim inte pratar många ord italienska utan ringde istället dit sin fru/dotter som fick översätta svordomarna till engelska, och de kan Kim mycket bättre. :D


Det slutade hur som helst med att de snodde med sig den pricksäkra, helt nya, bollen. Vid middagen efter kom Nick, vår danskitalienska reseledare tillbaka med bollen. Det hade kostat honom 70 euro att få tillbaka den... Inte ens bilen var ju värd så mycket!!! Jaja, det är ju en annan historia.


Annars hände inte jättemycket, förutom promenad i Garda samt en stor mängd kortspel. Gurka, skitgubbe och poker spelades i de olika rummen. På tal om rum sov jag i det utan tvekan coolaste rummet, där alla hängde. Det var jag, Rone och Conti som bodde tillsammans. Vi hade inga problem alls, förutom möjligtvis med alarmet på diverse mobiler. Första natten ringde nämligen Contis dags-att-gå-upp-till-jobbet-alarm vid femtiden. Natten till söndagen ringde alarmet en timme före utsatt tid, pga sommartidsproblematik. Vi lyckades ju dock bättre än sjusovarrummet Chrille-Pontus T-Sanny. God morgon!


Förresten, dagens citat! Kim: "Skitgubbe är typ kortspelens bridge!"


Bra där Kim! Detta var första dagen, resten kommer framöver!


1 kommentar:

  1. haha jonte, coolaste rummet? snälla.. mitt rum var coolast, där hängde alla ba för jag var där :D du måste ju nämna el skleeeto också ;)

    SvaraRadera