söndag 21 mars 2010

PIF testar allsvenska arenor - första och sista delen?

Igår lördag var PIFs a-lag på turné. Hela vägen till Borås skulle vi och spela match mot Byttorp. Kim har redan skrivit om matchen, "en av de sämsta matcherna någonsin", på hemsidan och jag kommer faktiskt inte skriva något om den av den enkla anledningen att jag skulle ha svårt att inte göra personliga påhopp på en del händer och fötter. Istället skriver jag här om hur PIF testade allsvensk arena, matchen spelades nämligen på Borås Arena.

Samlingen var inte speciellt tidigt (09.50) vid klubbstugan och därifrån skulle vi åka i samlad biltrupp till Borås. Jag skulle åka med Gatten från Ejdergatan till klubbstugan och då jag bor på Guldheden blev det först en morgontur med sexans spårvagn. Den var dock ett par minuter försenad men det ingick i kalkylen i hur jag skulle komma från punkt A till B.
Det som dock inte ingick i planen var att spårvagnschauffören tyckte att det var farligt att åka i utsatt hastighet vilket gjorde att förseningen bara växte och växte. Efter träff med civilklädd biljettkontrollant (hade självklart betalat) kom jag till sist fram åtta minuter försenad till en väntande Gatten. Det jag hade tänkt på hela resan var att man numera får böta om man kommer för sent till en samling eller träning. Detta är något jag verkligen stödjer, men det skulle kännas surt att va den förste att behöva punga ut pesetas. Inte blir man lugnare när man sätter sig i bilen och det första Gatten säger är att "vi behöver tanka nån gång under resan, vi kan ju lika gärna gära det nu innan vi ska samlas..." Ehe, bra idé tänkte jag men sa inget utan var mest glad att åka med någon hela vägen till Borås med bra musiksmak...

Vi kom till klubbstugan nån minut efter utsatt tid men blev direkt lugnare när hela gänget satt utanför och väntade. Det kunde bara betyda en sak; Kim hade inte kommit än. Spelarna började så klart direkt prata om att Kim skulle va den första att noteras i Richards botbok, ett samtalsämne som så klart höjde stämningen denna fina morgon.

Strax efter ringde Kim till undertecknad och sa att han skulle bli sen. Jag tog upp att vi pratat om att han skulle få böta men fick till svar att bötsystemet inte skulle sätta igång förrän efter Italien. Yeah right...

Resan till Borås var lugn och behaglig och det blev en riktig gamlingbil upp för mig (-84) med Persson (-82) och Gatten (-81). Väl uppe hittade vi till sist in i omklädningsrummet som inte var direkt en cool upplevelse. Bastuinredning och linimentlukt, man kunde helt enkelt lika gärna kunna vara i ett omklädningsrum hos en division 7-klubb. Ett annat minus var avsaknaden av papperskorg i rummet. Borås Arena behövde allt snäppa upp sig för att hamna på godkänt i detta allvarliga och tuffa test. Nästa punkt att testa: stämningen på läktaren. Borås Arena tar runt 17000 åskådare så frågan är enkel: vart var de? Vi i laget gick i genom spelargången (eller en bakdörr i ena hörnet...) med höjda armar och beredda på att ta emot folkets jubel, som aldrig kom. Det var nästan helt öde! Inte många poäng för Borås Arena vad gäller stämning. Tillresta PIF-supportrar (tack!) stod för ungefär 75% av publikmängden. Och de var runt tio personer till antalet...
Väl inne på arenan var det även ett svartgult gäng som tränade och var i vägen för vår uppvärmning. Lite tråkigt att sånt ska störa taggningen inför matchen, det syntes tydligt att flera av de mer orutinerade och yngre spelarna gärna tittade på deras övningar när vi sprang i gång trötta ben från ett par dagars tung träning. Gräsmattan kändes förövrigt lite plastig. Gatten hittade inte några tuvor i gräset att skylla snedträffar på utan pratade istället om att han inte var van vid alpluften i von dem Bor-ås. Vi nickade som vanligt mot honom och lät han hållas.
Så för att sammanfatta detta lilla test: det gick sådär för Borås Arena. På plussidan finns egentligen ingenting, förutom möjligtvis närheten till en Max restaurang, medan på minussidan finns till exempel avsaknaden av papperskorg i omklädningsrummet och avsaknaden av 16893 åskådare. Allt som allt blir betyget en svag tvåa.
Inside Patille IF är en väldigt öppen och hjälpsam blogg. Så är det så att du äger Old Trafford, Camp Nou eller Wembley så kan du gärna skriva en kommentar så hjälper vi dig gärna med att testa hur just din arena står sig mot exempelvis Borås Arena eller Lexby IP.

2 kommentarer:

  1. Ett fel bara jonte. Ni bytte inte om på borås arena utan fick nöja er med dom gammla omklädningsrummen tillhörande ryavallen =)

    SvaraRadera
  2. Haha, kan ha varit så. Det borde ju betyda att Borås fick ännu mer minus, om man inte ens fick se omklädningsrummen. ;)

    SvaraRadera