söndag 13 februari 2011

Då var man inomhus och tränade igen...

Kylan ställer verkligen till det för oss. Idag skulle vi tränat utomhus på Jonsereds konstgräs men det gick ju inte så då tog vi 150 snöpliga steg sydost och körde inne i hallen istället. Riktigt bra uppslutning, 23 pers tror jag, gjorde att det var rätt trångt i hallen men då inte elva mot elva stod på schemat gick det bra ändå.

Coach verkade vara på gott humör och stod gärna och mös vid sidlinjen när vi körde löpövningar med inslag av snabba fötter.

Träningen började annars med bollkänning genom kvaddeuppvärmning. Jag åkte på tre tunnlar i rad, mycket olustigt, men jag reparerade skadan genom att klacktunnla Crille när han var inne nästa gång. Detta var enda tillfället de 10 medtagna bollarna kom till användning. Coach hade även tagit med västar i hela tre olika färger, helt meningslöst skulle det visa sig...

Därefter var det dags för övningar innehållandes både koordination, snabbhet och koncentrationsförmåga, med andra ord var det flera som hade svårigheter... Första övningarna bestod i att springa ett par meter, ta sig över två låga häckar antingen genom jämfotahopp eller hoppa på ett ben och sen springa en liten sträcka. Allt i tempo och utan att nudda häckarna. Coach la in en liten extramorot då nudd av häck betydde 30 armhävningar plus 30 situps. Det skulle visa sig att flera i laget "gärna" körde extraträning! Jag minns att iaf Persson, provtränar-Christian, Bauman och Conny fick köra arm- och magträning. Nuddandet berodde på lite olika anledningar; Persson och provtränar-Christian kom lite snett in mot häckarna, Bauman och Conny hoppade inte tillräckligt högt, inte lätt när man är kort...

Övningarna fortsatte i samma anda, samt med inslag av armhävningar, situps och rygglyst, även för oss som klarade av att hoppa över 35 cm höga häckar. Det blev även en bana med en massa koner att sparka iväg om man hade skostorlek 42 eller större. Tanken var nog stegisättning och koordination iofs.

Coach sa att han läst i nån bok (antagligen Kalle lär sig cykla eller liknande ) att det alltid borde vara tuffast i slutet vilket han bevisade genom att vi som avslutningsövning fick springa en sträcka full fart fram och tillbaka med överlämning, utan boll. Tror vi körde den 15 minuter sammanlagt, minst. Kändes så iaf.
---
Det är svårt att säga hur nästa vecka blir med tanke på vädret. Det lär bli löpning med Pinto på tisdag men sedan ska vi ju egentligen ha match mot Jonsered på onsdag men frågan är ju om den går att genomföra? Alla pass, både träning och träningsmatcher, är viktiga nu och det är bara att hålla tummarna för att vädret inte förstör för mycket för oss i år igen. Bäst att ha koll på nätet om hur det blir med träningar och dylikt.
---
För övrigt måste ju Rooney ha gjort årets mål igår!
---
Flera som betalt sina böter den här veckan, fortsätt så!
---
Glöm inte att betala in sista delen av träningslägret!
---
Ny vecka, nya tag!

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar