onsdag 16 februari 2011

Förlust mot Jonsered

Första träningsmatchen avklarad och tyvärr blev det förlust med 2-3 mot Jonsered. Tyvärr vann klart.se väderkampen vilket betydde att det var snö i luften. Om det inte vore för snön som låg utspridd på konstgräset skulle planen vara riktigt fin, nu var den något hal på sina ställen.

Jonsered tar ledningen med 1-0 på en frispark som skarvas in i mål. Bittert då vi spelade hyfsat bra egentligen i hela första halvlek. Även 2-0 skulle komma, även det på frispark men den här gången gick den direkt in i mål, under Anders.

Direkt på avspark reducerar vi, riktigt snyggt. Tror det var Bauman som skarvade till Maggan som stormade i djupet, tog med sig bollen, och placerade in den snyggt.

Vi skulle även kvittera innan halvleken var över. Efter lite trasslande på en hörna kommer bollen till Christian ”Legolas Kipketer” Gustavsson som står och gömmer sig i bortre delen av straffområdet. Han får till en klinisk träff och bollen tunnlar målvakten på sin färd mot nätmaskorna.

Vi måste vara nöjda med första halvlek. Jonsered har egentligen bara en målchans och gör två mål vilket är tråkigt och smolkar bägaren något. I paus byter vi in alla fem som suttit och frusit på bänken.

Andra halvlek är mycket sämre än första. Det är inga löpningar offensivt och vi får liksom aldrig tag i spelet. 2-2 står sig länge men Jonsered skulle göra ett segermål. Efter lite flipperspel får en Jonseredsspelare med sig bollen från straffområdeslinjen och gör inget misstag själv mot Anders.

Sammanfattning: Jag tycker vi över 90 minuter ändå får vara nöjda med insatsen, det var ändå första matchen för säsongen samt mot ett bra motstånd. Första halvlek riktigt bra medan andra sämre.

Kul att testa lite nya spelare också, även om det så klart märktes att vi inte var samspelta men det hör ju till.

Detta blev ett snabbt inlägg, skrivet i bilen på vägen hem...