lördag 19 februari 2011

Träningsmatchsseger

Först och främst; stort CRED till Flodas ledare som bjöd på varm saft och kaffe både i halvlek och efter matchen även till oss PIF-spelare! Mycket gott och varm apelsinsaft kan vara bland det bästa som finns i kyla. Vilka härliga firluftsdagsminnen som väcktes.

De första stegen på planen gjorde att man fick en positiv känsla, det var ju inte speciellt halt! Solen sken och VÄRMDE, visst det var lite kallt, men detta skulle nog inte bli så dumt! Sen såg vi andra planhalvan, planhalvan som så att säga stod i skuggan till dess snyggare, mer utvecklade och flashigare storebror. Planhalvan som på hela morgonen inte fått känna värmen av en enda solstråle. Det roliga var att vid matchstart (12:00) gick gränsen verkligen vid halvplan! Ena sidan grön, något hård, men absolut spelbar medan den andra sidan vit, stenhåd, hal och med ett vresigt morgonhumör som fick många på fall... Visst, det blev bättre under matchens gång men det var rätt speciellt att spela på en plan som skiftade så i spelbarhet, det präglade allt matchen. Så, nog om planen!

Vi startade med Falken i mål, undertecknad som högerback, provspelar-Daniel och Rontelöv i mitten och Conny som vänsterback. Mittfältet bestod av Ahlqvist och Maggan på kanterna och Nille och Lundin i mitten. På topp startade Tobbe och Greven medan Kreivi och Moss (Tjenamoss!) värmde bänken. Som jämförelse kan väl sägas att det egentligen bara är 3 spelare i dagens startelva som var med i startelvan under förra säsongen. Vet inte hur samma ratio var för Floda, vissa kände man iaf igen.

Jag har alltid svårt för att beskriva träningsmatcher. Det känns ibland riktigt bra på plan medan de från sidan undrat va vi hållit på med, och vice versa. Därför är detta en mycket presonlig sammanfattning om matchen och förhoppningsvis bloggar och matchrapportskriver Coach också så får ni två synvinklar från matchen, vi brukar inte tänka helt lika i alla lägen... :)

Jag tycker vi startar rätt knackigt och på de första minuterna skapar Floda en del småchanser. Vi hade svårt i det defensiva arbetet, i flera lägen pga halkan. Vi skulle dock ta ledningen och det var på en rätt speciell situation. Greven får bollen i mitten precis utanför straffområdet. Det speciella i situationen är att ingen av de fyra Floda-spelarna i närheten går på! Verkligen alla, och då menar jag alla PIF-spelare, hela PIF-gänget på långsidan, Fuglesang på satellittelefon, Jennie i kassan på ICA Maxi, Olle som just nu kör buss 58 mot Brottkärr samt ett och annat nötkreatur ropar SKJUT och efter ungefär 6 sekunder lyder Greven och placerar bollen i bortre. Snyggt och på nåt sätt var nog alla inblandade i målet.

Därefter jämnas spelet ut även om känslan är att vi har lite mer boll. Båda lagen spelade runt en del men inga jättechanser vaskas fram. Från vår sida plottras det en väldig massa och vi har svårt att utnyttja ytorna som finns på kanterna, dels tack vare att vi inte vänder kant så bra och dels för att vi kryper in för mycket som spelare också.

I slutet av halvleken kvitterar tyvärr Floda. Det är på en långboll som dimper ner mellan försvar och Falk där deras forward får en halvträff som går förbi Falken.

Personligen hade jag inte en rolig halvlek. Sidan jag hade som arbetsområde var den sämsta delen av den morgontrötta planhalvan, jag skulle haft bättre fäste med skridskor...

I andra gör vi lite byten och in kommer både Kreivi och Moss (Tjenamoss!) Kreivi tar Lundins plats på innermitt, jag går ut och Tobbe tar min högerbacksplats vilket gav Moss chansen att spela på topp.

Andra halvlek känns något bättre från vår sida. Jag tycker vi har bra intentioner men spelar kanske lite för svårt med tanke på underlaget. Det är mycket kortpassningar och dåliga mottagningar med mera gör att det än en gång blir plottrigt. Floda känns inte speciellt farliga i början av andra, problemet är väl att vi inte heller gör det.

En bit in i andra kommer ett klassiskt byte i facket "byte av position". Jag går in istället för Maggan. Jag kommer in på högeryttern vilket gör att Ahlqvist får gå in på innermitt, där Kreivi får flytta upp på topp och på samma gång skyfflar undan Moss (Tjenamoss!) till vänsteryttern.

I slutet av halvleken gör vi 2-1 och det är ett dåligt uppspel av Flodas försvar som snappas upp av Greven som serverar Kreivi som t-å-p-a-j-a-r in segermålet. Närmare än ett friläge som Falken räddar och ett ribbskott kommer inte Floda.

Så, för att sammanfatta lite så var det en del som var bra och en hel del som kan bli bättre. Vi är inte så samspelta just nu och mer fullplansspel skulle nog behövas. Vi tar med oss att vi vinner vilket vi inte gör speciellt ofta i träningsmatcher! Jag tycker även att vi ska ta med oss att vi verkligen försöker spela en snygg fotboll med mycket passningar utmed marken, trots underlaget.
---
Falken gjorde sin första match med A-laget på mycket länge och gjorde några sköna räddinngar, tex på det redan nämnda friläget.
---
Personer som just nu klarar sig undan Lika som bär pga dåligt fotounderlag: Coach och Benjii.
---
För er som undrar lite om vilka nyförvärv som är klara för PIF så kommer jag självklart presentera de här, så fort alla papper är klara. Det är några spelare som är inne/på väg in och de höjer kvalitén på truppen, mycket roligt!
---
Imorgon är det match igen och det verkar som om undertecknad får gå in och spela mittback. En helg, två matcher, tre positioner.
---
Maggan sa till mig att Jonsered har lagt ut lite info och en intervju med deras tvåmålsskytt på deras hemsida. Klicka er vidare till nyheten med den mindre tilltalande rubriken "Seger mot Partille!".
---
Nu får det vara nog med fotboll för idag! Förutom 13 rätt då och ett förmodat ryck förbi kompisen i tips-sm. Frågan man ställer sig varje lördag numera: i vilket kryss ska Rooney placera bicycletan den här gången? :)

Adjö. Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar