tisdag 2 november 2010

Futsalregler...

Ikväll har vi vår första inomhusträning. Det ska bli riktigt roligt och jag är faktiskt riktigt laddad trots rekordkort uppehåll.

Vår första match är på söndag och frågan då är ju vilka regler som kommer att användas?! FIFA har nämligen ändrat reglerna lite i år och det verkar som om inte alla har koll på det, även vissa domare. Så har det i alla fall varit i vissa ligor som startade för en månad sen. Förhoppningsvis har väl allt ordnat upp sig så här en månad senare.

Den största skillnaden är att målvakten inte kan vara med i spelet lika mycket längre. Förut har ju målvakten fått vara med i spelet igen om bollen antingen rörts av motståndare eller om bollen spelats över mittlinjen. Nu verkar det som om målvakten bara får röra bollen en gång per anfall, mittlinjnen gör alltså ingen skillnad alls. Är målvakten dock över halva gäller inte regeln längre. Då många av de duktiga lagen spelade ett spel som gick ut på att ställa målvakten som styrande vid mittplan kommer vi nog se en del skillnad i speluppställning i år. Viktigt att poängtera är att vi aldrig spelat med målvakten i det offensiva spelet så oss gör det inte alls mycket!

Lite källor och vidare läsning:
http://futsal.se/2010/regelkaos/
http://futsal.se/2010/ny-regel-for-malvaktens-spel/#comments
http://www.fifa.com/aboutfifa/federation/news/newsid=1285790.html#significant+changes+laws+futsal
---
Nu blir det beachvolley i timmarna två, perfekt innan tränigen. :) Nån som förresten vet hur lång kvällens träning är?!

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar