fredag 2 juli 2010

Reklamen som höll...till åttondelsfinalerna?!

Hej igen. Sorry för dålig uppdatering men det är inte tiden som trytigt utan saker att skriva om. Vi har ju just nu uppehåll från fotbollen i seniortruppen, sätter igång igen 23 juli, och fram tills dess blir det nog inte mycket skrivit om A-lag, U-lag eller division 4A.

Jag hade direktkontakt med en läsare (Hej Rickard!) förut idag och han tyckte jag skulle fortsätta på mitt VM-spår. Så då gör jag det! Och jag gör det genom att utse en segrare i reklamkampen mellan Nike och Adidas.

Nike och Adidas är de två största aktörerna under ett VM när det gäller sportmodedelen. Adidas är ju leverantör av Jabulani, bollen som fler och fler börjat skjuta in sig med medan Nike har absolut flest skor på plats samt de bästa TV-reklamerna (som jag hade med på bloggen för ett tag sen). Men som vinner? Utan tvek Adidas! Varför? Säg så här...

Jag ser Nikes möte inför VM framför mig: OK, vi gör en lång reklam som vi kan dela upp i bitar men som direkt gör att alla vet att det är Nike-reklam de tittar på. Bra idé och självklart tar vi med VMs absolut största stjärnor som vi har under våra vingar. Så gick det nog till när de valde Drogba, Rooney och flera andra. Här kommer dock genomgången som inte är så smickrande kanske...

Drogba började med att få en armbågsfraktur och åkte sedan ut ur VM i gruppen. Cannavaro ville inte vara sämre och gjorde dito, alltså hej då till italien efter gruppspelet. Sedan gick det något bättre. England förlorade ju inte förrän i åttondelen men då gjorde de det iofs rejält och inte kan någon vara nöjd med Rooneys VM, han hade ju knappt ett skott på mål? Frankrike, Frankrike, Frankrike... Med en världsstjärna som Ribery i laget kan man ju tycka att laget borde klarat att gå vidare från gruppen samt kanske inte skämma ut sig så mycket som de gjorde. Det blev nog inte riktigt som Nike tänkt sig där... Ronaldinho var ju inte ens med i VM! Cristiano Ronaldo kändes kanske som ett säkert kort men även där var det bye bye i åttondelen.

Så vad göra tänkte Nike? Tur de hade en plan B! De hade ju tydligen spelat in en del till som av någon anledning inte var med i den ordinarie reklamen. Robinho fintar sig hur som helst fram i banan HÄR och det var ju ett genidrag av Nike för att förlänga sin stjärnglans lite till. Till kvarten ungefär... Haha, det är inte lätt att förutspå ett VM.

Adidas då? Jo de satsade ju på ett säkert kort. Bollen är ju oftast i fokus hela vägen till en final!
---
Lagen i sig är ju också sponsrade. Av de lagen som är kvar har Tyskland, Argentina och Spanien Adidas, Uruguay och Paraguay använder Puma medan endast Holland av de kvarvarande har Nike som sponsor. 2-0 till Adidas? Eller vi kanske ska säga 2-1 då Nike fortfarande har en full container med skor kvar i turneringen.
---
Inside PIF är ju originalet. Därefter kom Outside PIF och nu kommer även Oldside PIF som ett yngre syskon! Oldside har jag höga förväntningar på då det är Zäta som håller i trådarna där. Han borde ha ett landsarkiv av saker att berätta om med tanke på hans lååånga tid i PIF.
---
Jag har väldigt svårt för Robben, väldigt va han filmar så fort han har kroppskontakt med en motspelare. Förstår att Dunga nästan välte avbytarbåset av frustration då domaren gick på det gång på gång.
---
Mitt tips att Argentina och Brasilien skulle mötas i final känns av någon anledning långt borta... Kul för Uruguay att de gått till semifinal, tycker Lugano och Forlán är bland de bästa i VM på sina positioner. Lite synd att Ghana inte tog chansen dock, man kan ju säga att de hade den. Gyan har ju varit säkerheten själv från straffpunkten förut i VM men hans straffar har ju gått ut på att vänta ut målvakten och det gick inte på Muslera som stod blixt stilla fram till sista sekunden. Resterande lag till semi blir Argentina och Spanien och i final får vi se Argentina möta Holland där Argentina vinner genom en pånyttfödd Messi? Vem vet! :)
---
Sedan sist har förresten Bokedalen åkt på sin första förlust, 2-1 borta mot Bergum. Äkta gräs har jag hört som bortförklaring. Det är nog inte i alla serier där äkta gräs är minoritetsunderlaget men så verkar det vara i division 6A?
---
Känns skönt att vara tillbaka i bloggosfären igen! :)

Goder natter. /Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar