söndag 17 oktober 2010

Dagen efter

Först av allt, detta är inte nya designen på bloggen, bytte bara lite för att göra det något enklare att läsa...

Jag kommer nog inte kunna skriva så mycket om matchen känns det som. Så här dagen efter är det mycket känslor och det kommer vara svårt att få med allt man vill skriva. Det blir nog så att jag skriver mer övergripande om hela säsongen i slutet av veckan, efter tentan, och idag fokuserar på gårdagens match.

Hur var det då? Säg så här; perfekt väder, galet mycket folk och ett taggat gäng gjorde att känslan innan match var mycket positiv. Vi intalade oss själva att detta var som vilken match som helst, det viktiga var att fokusera på att spela vårt spel och ta tag i matchen från början. Och ha kul! En hel säsong med både med- och motgångar hade nu utmynnat i 90 minuter kamp i sporten man älskar med polarna man älskar. Klart att matchen skulle bli något speciellt.

Vi tar tag i matchen från början precis som vi ville. En av attackerna framåt resulterar i en hörna och den korta varianten med Maggan och Bauman ute vid flaggan funkar så bra så att Bauman får chans att dra in bollen hårt mot mål. Bollen går i en utåtskruv bort från mål men perfekt till Sanny som otroligt snyggt skallar in 1-0 nere i ett av målvaktens hörn. Stor glädje förstås och en titt på matchuret skvallrade om att det hade gått 6 minuter av matchen. Ännu en gång får vi utdelning tidigt i en match.

Vi fortsätter att mala på, första kvarten var vi verkligen bäst på banan. 12 minuter in i matchen drar Bauman iväg en perfekt crossboll mot Crille som gömt sig bakom deras högerback. Bollen smiter precis över backens kalufs och med en perfekt nedtagning är Crille fri med målvakten. Runt tre sekunder senare jublar vi igen för Crilles avslut var kliniskt och den obefintliga resultattavlan visade 2-0. Smakstart!

Tyvärr går vi ner oss nu, eller mer rätt förklarat, Vallen kommer in i matchen. De tar över mer och mer och börjar vaska fram chanser. Målet skulle också komma och det gör det bara minuter efter Crilles mål. De får en frispark som en av deras spelare får bra träff på och Anders kan inte hålla i bollen.

Målet ger så klart Vallen energi och resterande del av halvleken är i deras favör. Vi spelar smått och svårt och ger inte varandra den hjälpen som krävs i en sådan här match. Därför kommer nog vårat 3-1 mål som en riktig kalldusch för dem. Efter lite spel på högerkanten får Bauman bollen felvänd. Kommunikation mellan honom och undertecknad gör i alla fall att Bauman drar bollen över sitt egna huvud i djupet på högerkanten där jag kommer framforsande. Precis innan kortlinjen får jag till ett inlägg som letar sig in hela vägen till Sanny som använder huvudet en andra gång i matchen och stort jubel utbryter ännu en gång. Man kan säga att vi var effektiva i målproduktionen.

Halvleken ut skapas inga fler direkta farligheter men det var Vallen som hade mest boll.

I paus pratar vi om att det faktiskt är sista 45 minutrarna av säsongen nu, att det är vi som är förarsätet och de som måste göra mål. Första kvarten blir kritisk, kan vi hålla rent framför vårat mål då ska det nog gå vägen det här resoneras det.

Vallen satsar så klart offensivt och vi slår ifrån oss. Första halvlek var nog rolig att kolla på för den stora publiken, andra var nog tvärtom, förutom då själva nerven som det alltid är i en match som betyder så mycket. De skapar trots stort bollinnehav inga direkta farligheter utan vi är närmare 4-1 i ett par av våra kontringar. Minns framför allt Maggans galna skott som gick klockrent i kryssribban...

När så domaren stoppar pipan i munnen för sista gången i år utbryter ett galet, magiskt, magnifikt och alldeles underbart firande hos både spelare, ledare, publik och alla andra underbara personer runt laget. VI SPELAR I DIVISION 3 NÄSTA ÅR!!!