lördag 2 oktober 2010

Vinst i första kvalmatchen!

Förutsättningarna kunde vara bättre inför matchen. Tobbe i NY, Bauman bortrövad inför I do, Greven borta på samma ort, Mossberg hade feber så sent som i torsdags och själv kände jag av förkylningen redan på uppvärmningen. Inte för många offensiva ruscher från min sida helt enkelt...

Med Captitano borta fick jag axla bördan det betyder att vara kapten, vilket är en väldigt lätt börda i den här gruppen i och för sig. Äldst i starelvan var jag också, med mina 26 år. Man är till åren kommen så att säga eller om det kanske är så att alla andra är unga...

Matchen satte igång och det skulle visa sig att Fristad GoIF var ett lag som ville spela fotboll och gjorde det riktigt bra stundtals också. De var rätt så storvuxna också och därför rätt tunga att möta.

Vi började dock absolut bäst och det var framför allt Maggan som vaknat på helt rätt sida. Det var den ena upprullningen efter den andra och i den tionde minuten fick han kröna sin lovande start med ett mål. Målet tillkom på en frispark precis utanför straffområdet som styrdes av en motståndare på vägen mot mål och bollen dök ner vid stolproten. Helt underbart att få första målet.

Det tog knappt två minuter förrän vi hade gjort 2-0. Återigen rinner Maggan igenom och får iväg en högerfösare mot mål som Crille förvaltar med hjälp av sin högra stortå. Styrfarten är tillräckligt men inte mycket mer än så och 2-0 var ett faktum.

Nu tappar vi lite och det är framför allt deras innermitt som vinner kamperna. Deras reducering kommer också efter lite sjabbel och det var riktigt tufft att få 2-1 emot sig då det kändes som om de verkligen var på gång. Anstormingen kommer dock av sig och vi kontrollerar resterande del av halvleken och de kommer inte fram till nån egentlig chans mer.

Det gör däremot vi. Med fem kvar av halvleken vinner undertecknad tillbaka en tappad boll och sätter bollen i djupet på Crille som sätter fart, tar sig förbi sin motståndare snyggt och serverar Mossberg snett inåt bakåt som bara har att sätta foten till. Ett riktigt snygg mål och skönt att gå i pausvila med två bollar upp.

Första halvlek var helt OK från vår sida, riktigt bra vissa stunder. Andra halvlek är inte på något sätt lika bra. Vi tappar allt initiativ och Fristad sätter en ordentlig press på oss. Vi får aldrig chans till långa anfall och det blir ett stort fokus på försvar för oss. Nu går det dock bra och Fristad har egentligen bara en riktigt farlig chans till reducering. Det är ett inlägg som smiter förbi alla och en av deras spelare stöter in bollen med magen. Tur för oss så var det avvinkat för offside och det lär inte ha varit på "målgöraren" utan på han som ruffade på Anders.

Kort efter detta gör vi 4-1 och det är Crille som vandrar in från vänster och mycket distinkt sätter bollen lågt i första hörnet. Ridå ner för dem och segern-är-vår-sång för oss.

Känslan efter åttonde raka vinsten är makalöst skön. Vi klarar av att vinna stabilt mot ett annat topplag utan en av våra absolut viktigaste spelare och ledare på planen, Bauman. Han lär vara tillbaka taggad till tänderna i nästa match.
---
I den andra matchen vann tydligen Vallen hemma mot Kärra med 4-3.
---
Tack till alla er som kom ner och stöttade!
---
Magiskt att se Coach i kostym, en syn man ser allt för sällan! :)
---
Det kommer upp bilder från matchen här framöver, har tyvärr inte tiden just nu.

Njut! /Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar