fredag 22 oktober 2010

Utanför murarna: Kvalet till division 5


Bollen är rund, framför allt i kval...

Ikväll var jag och kollade på de två första matcherna i kvalet till division 5. Upplägget är det samma som det var för oss med undantaget att två av fyra lag går upp, tack vare att vi gick upp. Första matchen var mellan Bokedalen och Lindholmen, den andra spelades mellan Älvängen och Fiskebäck. Kommunpatriotisk som man är (även om jag flyttat från kommunen...) hade jag lite extra fokus på Bokedalen och gamle PIF-bekantingen Johannes i Fiskebäck.

Det visade sig att jag inte var ensam PIFare. Både Maggan, Nille, Conny och Greven var på plats, man blir liksom aldrig av med dem. :)
---
Jag kommer inte skriva så mycket om de båda matcherna utan mest slänga upp några riktigt dåliga bilder. Mörkt och ovan vid kameran visade sig helt överraskande vara en dålig kombination...
---
Bokedalen - Lindholmen
Publiken hade knappt hunnit börja frysa innan Lindholmen gjorde 1-0. Lite dålig kommunikation mellan målvakt och försvar i Bokedalen ledde till att den obefintliga resultattavlan visade 1-0 till Lindholmen efter dryga minuten.

Det var egentligen inget av lagen som tog kommandot i början utan ställningskrig är nog ordet som bäst beskriver första delen av halvleken. Bokedalen skulle dock kvittera och 1-1 kändes rättvist. Överlag kan man säga att detta var den mer fysiska matchen av de två som spelades idag. Det kom även en utvisning och den drabbade Bokedalen i slutet på första halvlek. Om jag fattat det rätt var det för två gula i nästan samma moment, först för en kapning och sen för några fel valda ord. Men är som sagt inte säker på att det var så...

I andra tycker jag att Lindholmen har spelet medan Bokedalen känns farliga i omställningarna. Det skulle även komma ett vinstmål och det var Bokedalen som gjorde det. 2-1 stod sig tiden ut och ett vilt kämpande Bokedalen fick en perfekt start på kvalet.
Det är viktigt att strumporna sitter rätt när det är mycket publik runt planen...
Bra frisparksläge för Lindholmen.
Grym räddning av Bokedalens målvakt.
Bokedalen - Lindholmen var den tuffare av de två matcherna.
Var är bollen?
Lite nere efter ett missat kanonläge.
En reverserad Safari = inkast utmed linjen.
Bokedalen har precis gjort 2-1, som skulle visa sig vara matchavgörande.
En grönvit spelare rycker förbi motståndarbacken...
...och får till ett skott som dock räddas på mållinjen.
Dagens vinnare nr I: Bokedalen.
---
Fiskebäck - Älvängen
Den andra matchen spelades som sagt mellan Fiskebäck och Älvängen. Även i den här matchen blev det mål tidigt. OCH VILKET MÅL SEN! Årets mål hittills i kvalet till femman, minst. Bollen kom i en fin båge till en Älvängen-spelare som stod precis utanför straffområdet. Han drar till bollen på volley och det runda tinget får en magisk bana och borrar in sig i bortre krysset. Det var ett sånt där skott där man såg och kände att det skulle bli mål direkt bollen lämnat foten. Fiskebäck grävde inte ner sig för djupt under plastmattan för det och kvitteringen skulle komma. På en hörna kommer en av deras spelare upp högst och nickar distinkt in 1-1.

Älvängen replikerar rätt så omgående efter en tilltrasslad situation, 2-1. De skulle även göra 3-1 och det på en solklar straff. Det som däremot inte var solklart var domarens stegande för att hitta straffpunkten (bilder här nedan). Först stegade han från halvmånen och känslan från sidan var att det kändes som om straffpunkten var väldigt nära. Detta påpekades även av FCF och nytt stegande genomfördes, den här gången från mållinjen. Nytt och avslutande bud från domaren betydde att straffpunkten flyttades bak betydligt. Nu hjälpte inte detta för FCF. Straffen gick i stolpen och sen i ryggen på målvakten in i mål och målvakten muttrade nåt i stil med flyt vilket man måste förstå att han gör med tanke på Älvängens första och tredje mål.

Innan halvleken var över skulle dock Fiskebäck komma in i matchen igen. De gör 3-2 på ett halvt friläge där passningen i djupet är genial. Det resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var inte speciellt välspelad. Fiskebäck jagade kvittering men på helt fel sätt. De försökte tråckla sig igenom i mitten när de stora ytorna fanns på kanterna. Framför allt när bollen sällsynt letade sig ut till deras högerkant kom man till lägen, men detta användes allt för sällan. Istället var det snurrfintförsök och knapert spelat på mitten, funkade sådär.

Det kändes som om Älvängen hade rätt bra koll på läget i andra halvlek. De täppte till ytorna mycket bra och spelade försvarspel utan att stressa upp sig. Samtidigt var de farliga i omställningarna och hade ett par riktigt bra gubbar offensivt på kanterna som hela tiden störde FCF. Ett mål till skulle falla och det var Älvängen som punkterade matchen och gjorde att slutresultatet blev 4-2. Med andra ord startade kvalet perfekt för Bokedalen och Älvängen.
PIF-bekantingen Johannes hade fullt upp i FCF:s backlinje.
Älvängen har just tagit ledningen efter årets mål, volley i bortre krysset.
Riktigt bra räddning av Älvängens målvakt.
FCF kvitterar på en snygg nick på hörna.
Linjeman, inte vardagsmat för division 6-klubbarna.
Älvängens straff, en lite humoristisk situation. Domaren stegade först från halvmånen för att hitta straffpunkten och la bollen där...
...vilket visades sig vara helt fel. Här ligger bollen däremot rätt efter stegning från mållinjen istället.
Straffen gick i stolpen och målvaktens rygg in i mål: 3-1.
Frisparksläge för Älvängen...
...som blev till en farlig chans men inget mål.
Tilltrasslat, men inget mål.
En hopslagning där bollen efter situationen studsade fram till en Älvängenspelare som satte matchavgörande 4-2.
En klassiker; tjuvar ett par decimeter på avsparken.
FCF berättar för domaren hur han borde döma. Antagligen på ett snällt och trevligt sätt. :)
Vinnare nr II: Älvängen

God natt! /Jonatan Borg

5 kommentarer:

  1. Tack, det var roligt att se lite bilder från matchen.:)

    SvaraRadera
  2. Var planen felaktigt ritad? Borde ju gå precis lika bra att stega från halvcirkeln. Man man bör kanske inte ta 11 steg då... Om han nu gjorde det menar jag.

    SvaraRadera
  3. Vet faktiskt inte hur många steg han tog men som du ser på bilderna så skilde det rätt mycket från de två ställena. Matchen spelades ju på Heden och det känns konstigt om planerna skulle vara så felritade i straffområdet där.

    SvaraRadera