onsdag 14 april 2010

Span Guldheden - Mölnlycke

Det blev en skön löprunda ikväll med en polare. Vi sprang runt stan och kollade till exempel på det nya hjulet, jättefräckt... Idiotiskt. Hur som, vi stannade ett tag på Heden men det var inga roliga matcher så vi fortsatte och efter att ha lämnat av polaren drog jag iväg mot Mossen och kom i halvleken av matchen Guldheden - Mölnlycke.

När jag kom stod det 1-0 till Mölnlycke. Jag vet ju inte alls hur första halvlek var men man kan väl säga att jag inte blev imponerad av nåt av lagen i andra. Det var verkligen inte bra spel. Mölnlycke gjorde även 2-0 på en feldömd frispark som touchade muren och ställde målvakten helt. Spelet bestod av dåliga mottagningar och försök till långbollar. Guldheden har en snabb men väldigt vänsterfotad kille på vänsterkanten och en snabb kille som dock inte var så bra med fötterna på topp, annars inget värt att nämna.

Som sagt, spelet var inte bra utan lite smålfult och slarvigt. Guldheden gjorde på något sätt 2-1 med några minuter kvar men det blev aldrig riktig nerv i matchen trots att det ropades på straff (vilket det verkligen inte va, man får inte straff för dålig balans...) med en minut kvar. Mölnlyckevinst alltså med 2-1 till slut.

---

En annan grej som jag måste ta upp. Igen. Vad är det med linjemän på den här nivån egentligen?! Gäller ju självklart inte alla, men många är det som inte vågar ta egna beslut, förutom vad gäller offside. Idag var det en situation (där det var frispark) som domaren missade men linjemannen som stod fem meter från situationen vinkade för frispark. Domaren såg inte heller detta så ett par sekunder senare tog linjemannen helt enkelt ner flaggan igen... Stå på er lite!!!

---

Nu taggar jag inför morgondagens viktiga träning. Vi måste se till att den blir bättre än tisdagens bedrövliga träning för att känna oss på gång inför Kongahällamatchen. Det blir verkligen ingen lätt match, även om vi vann senast med 4-0...