tisdag 20 april 2010

U-lagsmatch mot Askim

Igår var det så dags för U-laget att göra seriepremiär och detta skedde på bortais mot Askim IK. Laget bestod av flera spelare som aldrig spelat med varandra innan så det skulle bli kul att se hur det skulle gå.

Laget bestod av: Persson i mål, Jonatan (hb), Rone och Cavva (mb), Jocke S (vb), Oskar (hm), Benji & Daniel (mm), Crille (vm) samt Pontus T och Fidde på topp. På bänken började Marcus K, Tobbe och Lundin. Självklart spelade alla även om man började på bänken.

Laget heter ju U23 och en titt på lagets ålder visar att det höll vad det lovade. Om jag inte räknat helt fel, plus att jag gissat ett par åldrar visar det på en medelålder igår på drygt 20.5 år. Persson var ju tokäldst medan ett par juniorer var 11 år yngre! Spridning...

Matchen då? Jo, vi började inte alls bra. Vi försökte spela bollen på marken och styra spelet men missade alldeles för mycket uppspel då Askim körde nån slags galen hetstaktik där de sprang upp och ställde backlinjen på halva. De gör hur som helst både 1-0 och 2-0 på grund av försvarstabbar innan vi skiter i att spela snyggt, slänger upp en rivig Tobbe på topp och på sista kvarten i första både reducerar, Tobbe till Pontus, och kvitterar, Tobbe upp mot klykan, vi.

I början av andra tycker jag att vi spelar riktigt bra. Vi har nu lärt känna varandra lite, har till och med koll på vad de flesta vi spelar med heter och får Askim att falla ner en bit. Vi gör även 3-2 genom Tobbe på straff. Detta är ju en rolig historia i sig. På samlingen fick Kim för sig att Rone skulle ta offensiva frisparkar och eventuella straffar. Nu fick vi ju en straff men då Rones nerver inte klarade pressen fick Tobbe ta den!!! :D Mycket roligt faktiskt.

Askim reducerar på ett riktigt klassiskt offside-mål (Ja, det var offside) och matchen slutar 3-3.
---
Jag har ju förövrigt lovat att inte döma domarna här på bloggen...men det är svårt när de är så kassa som han igår va... Det var förresten han som dömde en av de sjumannakorpmatcher jag skrev om här på bloggen förra veckan. Han hade svårt att hänga med vad som hände på en sjumannaplan, inte blev det bättre igår när planen var jäääättestor (tänk elvamanna...).
---
Åkte förövrigt med Crille till matchen och med i bilen fanns även exempelvis Benji. Efter ungefär 20 sekunder i bilen sätter Crille på radion, höjer volymen och börjar högt och mindre bra sjunga med i en schalgerdänga från i år. Benji tröttnar efter bara några sekunder på Crille stämma och undrar:
"Vem är det här?"
Crille: "Detta är Eric Saáde!"
Benji: "Jamen låt han sjunga då!!!"
Stort asgarv i hela bilen utbryter och Crille tvingas hålla tyst resten av resan.
---
Även C-laget satte igång sin serie igår, även de spelade oavgjort fast mindre publifriande 0-0. Inside PIF säger ändå grattis till säsongens första poäng!

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar