lördag 14 augusti 2010

0-0 mot Lunden borta...

...låter kanske rätt bra. Personliga åsikten säger dock att vi borde fått med oss tre poäng. Väldigt va vi lirade!

Lunden skrev på sin hemsida innan matchen (eller om det var i matchbladet) att de dels varit på träningsläger och tränat på bra och även kört många bra pass på hemmaplan under sommaruppehållet. Fyra spelare fick kramp i deras lag! Den första efter 57 minuters spel...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om matchen, därför jag har väntat. Jag sitter mest och väntar på Kims matchrapport och blogg, samtidigt väldigt kul att s-man redan lagt ut lite på sin.

Vi hade absolut mest boll under hela matchen även om vi hade en dipp i början av andra. Istället för att vika ner oss då hittade vi tillbaka till kortpassningsspelet och tog över taktpinnen igen genom att spela vårat spel och att vi vågade gå in i närkamperna.

Första halvlek kan vara det bästa vi gjort på mycket länge. Vi spelade oerhört varierat och kom igenom på både höger- och vänsterkanten, i mitten, på instick, på inbrytning med mera. Men vi kom alldeles för sällan till avslut! Det är nog egentligen det enda negativa som vi kan ta med oss från matchen. Vi behöver inte vandra in med bollen hela vägen till mållinjen.

Lunden hade ett par farligheter, typ en i första och en i andra. Den i andra kan nog betecknas som den farligaste: en av deras forwards kom springande och drog på ett skott som gick tätt utanför Anders' stolpe. Han fick för övrigt kramp i samma moment och skyllde missen på det...

Vi vågade även gå in i närkamperna mot de mer storvuxna motståndarna på ett sätt som nästan aldrig gör! Och vi gjorde det på rätt sida lagen också. Lunden skrek och skällde på domaren vid flera tillfällen och tyckte vi var oschyssta men opartisk som man är tycker jag faktiskt att vi nästan vid varje tillfälle gick schysst in i duellen. Lunden var däremot mer oslipade, kom gärna lite sent in i duellerna och då blir det även frispark emot sig. Orättvist tyckte Lunden, vi andra såg at det oftast berodde på trötthet.

Lunden spelade precis som de alltid gör och på det sättet som jag beskrev i förra inlägget. Man kan säga att de spelar väldigt tråkigt, det kan inte vara roligt att vara mittfältare i Lunden och se bollen flyga högt över ens huvud vid varje offensiv situation... Men de gör det bra, deras forwards är inte bara långa och bra på huvudet utan de har teknik och målfarlighet. Därför är det alltid farligt att möta Lunden. Vi kan ha allt spel och alla farligheter men så kan de slå rätt långboll, nickskarva i rätt yta och få till rätt avslut och så vinner de matchen.

Jag har nog aldrig sett oss spela oss ut ur kniviga situationer på det sättet som vi gjorde igår. Ofta var vi tre spelare som hjälpte varandra och som VILLE ha boll. Alternativen i uppspelsfasen kändes ibland oändliga eftersom de allra flesta ville ha boll.

En annan grej som funkade väldigt bra, och som hör ihop med att man vill ha boll, var att det kändes som om det snackades mer på planen idag än vad det brukar göra. Det var inte bara i själva spelmomenten utan även i lite mer speciella fall. Det är inte så ofta som vi kommer på en ny hörnvariant under matchens gång till exempel! Men redan i första testade vi en ny, två händer i luften av Bauman, och den blev faktiskt farlig flera gånger! En annan grej var att vi var några stycken som pratade ihop oss i början av andra när vi märkte att de spelade med en otroligt hög backlinje, allt för att förenkla i uppspelsfasen. Några minuter senare hade vi fått ner deras backlinje igen och vi fick mindre press på oss och mer yta på mitten.

Måste skriva några ord om domaren också. Lunden var på honom som sagt för att de inte fick de frisparkarna de vill ha. Även vi skrek till ett par gånger. Men i det stora hela är min mening att han var väldigt bra. En enkel förklaring? Han berättade hur och varför han dömde på ett visst sätt. Var alla andra säkra på att det var hörna och han dömde inspark svarade han kritiken med att helt enkelt förklarade att han inte såg, svårare än så behöver det inte vara. Man kunde diskuteramed honom. Än bättre funkade AD. Två AD som vågar ta egna beslut utan att ha huvuddomarens eller mammas underskrift, har det hänt förut?! Jag tror inte det. De delade ut varning, tog beslut om frisparkar, avfärdade gruff, allt utan inblanding av huvuddomaren. Tack för det, har varit uppe på tapeten flera gånger innan på bloggen, alla andra gånger negativt. Förutom den ADn som tog beslut att vifta för offside på inkast i Kongahällamatchen, den notisen ligger under den mer homuristiska fliken...

Benjii sa ett skönt citat direkt efter matchen: Jag hatar att spela oavgjort. Och förlora. Helt OK inställning kan jag tycka. :)

Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Vi kör enligt min mening över Lunden och om inte vår ovilja att komma till skott (hehe...) skulle förfölja oss även i denna match skulle vi fått gruvlig revansch för vårens match.

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar