tisdag 31 augusti 2010

Vinst, snart match och lite annat göttigt

Vinsten i söndags satt allt hårt inne. Vi spelade verkligen inte bra och det var inte förrän Crille gjorde 4-2 som jag kunde andas ut något i alla fall.

Coach har skrivit bra om matchen både på blogg och i matchrapport så jag tänkte inte skriva så mycket om den men tar upp vissa grejer i punktform i alla fall.

- Crille startade matchen riktigt bra och var egentligen själv anledningen till att vi tog tag i taktpinnen första tolv minuterna av matchen. Sen försvann Crille till ungefär matchminut 84 då han tog vara på målvaktsfummel och la in 4-2. För oss som åkte med Crille till matchen har ju inte svårt att förstå att hans förkylningen kanske hade nåt med saken att göra... Enligt hans flickvän hade han tydligen praktiskt taget [citat] hostar organen ur kroppen [slut citat] för ett tag sen. :) Men cred till Crille för att han aldrig gav upp, gött att han fick avsluta matchen med ett mål också.

- Vi var väldigt tysta under egentligen hela matchen men framför allt i början. Tur då att i alla fall Bjärre styr, ställer och skriker på alla runt om. Tack, hjäper som bara den.

- Jag blev avblåst för offside en gång och om inte biblioteket i Alexandria skulle ha brunnit upp år 47 f. Kr. skulle vi ha kunnat kolla upp när det hände senast...

- Baumans skott bara måste tas upp här, det var ju galet snyggt! Det syntes från sidan och han bekräftade det efteråt också; det var typ en felträff. Halt i gräset, bollen sticker iväg lite längre än tänkt vilket ger upphov till viss bakåtlutning i skottmomentet som i sin tur leder till att träffen blir väldigt långt fram på foten, lite till höger. Där har ni receptet på hur man gör grymt snygga mål!

- Sanny byttes in när Bauman gick ut och tog då över kaptensbindeln. Detta gick väl bra tills det var dags att tacka för matchen... Då lät det ungefär så här: Ja, vi vill tack publiken och Rannebergen o så med ahh typ va är det tre starka nåt va? Vi andra började applådera lite för at rädda situationen... :)
---
Nästa match är alltså på torsdag borta mot Kozara. Det är enligt mig den absolut svåraste matchen vi har kvar och med tanke på hur tabelläget ser ut just nu så är det även en högintressant match för vem som ska vara i förarsätet för andraplatsen i serien.
---
Serien är otroligt spännande på flera håll inför slutspurten. Lärje ligger en bra bit före oss jagande och de behöver få en riktig dipp för att inte spela i trean nästa år. Efter dem är vi fyra lag som jagar andraplatsen: Vi har 35 p, Semberija 34, Lunden 33 och Kozara 31 poäng. Mellan de fem topplagen väntar fortfarande en del möten:
omgång 19:
Kozara - PIF
omgång 20:
Lärje - Semberija
omgång 21:
Semberija - Lunden
omgång 22:
Lärje - Kozara

Bottenstriden är liknande. Tuve är klara för femman nästa år men sen är det i alla fall tre lag som gör allt de kan för att inte hamna på elfteplats: Mölnlycke 15 p, Landvetter 18 p och Rannebergen 21 p är de som kommer att kämpa som galningar framöver. Och även de har en del möten mot varandra nu på slutet. Mölnlycke har till exempel Tuve, Landvetter och Rannebergen kvar att möta...
---
Om några timmar är det U-lagsmatch, borta mot Kärra. Just nu verkar vi bara vara 12 man men det räcker ju långt! Intressant är att Essman verkar göra matchdeut i U-laget för året! Hoppas han är frisk från förkylingen som stoppade honom i förra veckan. Jag räknar med att han är galet taggad! Ska även bli kul att se Partilles speciella måltjuv Pierre vara med i U-laget!
---
Jag har förresten inte tillgång till bil idag så det är ingen idé att ni ringer och frågar efter skjuts. ;)
---
Detta blev ett galet långt inlägg med spretande innehåll! Imorgon fm blir det en rapport från kvällens match.

/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar