måndag 2 augusti 2010

Söndagens träning

Träningarna står som spön i backen just nu! Fem träningar förra veckan med gårdagens inkluderad samt att vi har träning idag, imorgon och på torsdag. Antar att Coach har som mål att vi ska ha lärt oss nåt nyttigt inför söndagens mycket viktiga match mot Lärje/Angered.

Gårdagens träning var den mest besökta hittills tror jag. 19 stycken (tror jag) samt både Kim och Pinto på plats, det regnade ju inte... ;)

Självklart hanns det med en gris innan träningsstarten. Minns att Conny åkte på både det ena och det andra djuret och det bästa var väl att han varje gång undrade hur gör man det? trots att det var han som hade bestämt djuret... Därför blev det en rätt så fåraktigt get till exempel... Han vann förövrigt en kluns mot Persson vid ett tllfälle och tackade genom att döna Persson i skallen i nästa spelmoment! Persson gjorde förresten årets mest sofistikerade ko!

Efter några varv runt den fina mattan på Lexby var det dags för lite fys så klart. Men först blev det olika skid- och simutföranden signerat Rone. Favoriten var nog längdskidsstakning. Synd att vi inte körde backhoppning, den vore nice. :)

Därefter var det den mindre populära uppvärmningen ett upphopp, en armhävming, två upphopp, två armhävningar och så vidare upp till sju, sen tillbaka igen.

Bauman är en rutinerad herre och kom något sent vilket gjorde att han missade nästa övning; liggandes skriva allas namn med fötterna. Capitano hade iofs skäl till att vara lite sen men många av oss i nöd var på honom när han i godan ro joggade några varv runt planen, med alla rätt. :)

Långbollarna gick helt OK, bäst inlägg fick Rone till när han sköt i väg bollen samt ett av sina fotinlägg han precis tagit ur skon...

Därefter var det en hel del spel, 10 mot 9 på inte riktigt fullplan. Personligen tycker jag att det var bra tempo på grejorna. Vi måste dock var mer aggressiva när chansen ges att pressa och då gäller det att pressa med flera gubbar, inte en ensam. Ovästat var klart bäst första tiominutaren medan västat tog igen det de två sista omgångerna. Västat var en mer om statistikern vill veta.

Mellan spelomgångarna kördes en boxöving. Sex mot sex inne i ett straffområde, inlägg och sen kamp om bollen, momentet efter samma sak fast vid andra målet. Med tanke på att vi körde en väldigt lång plan blev det mycket löpning. Jag är förövrigt en stor anhängare till att lägga in löpträning i spelmoment istället för endast löpning.

Avslutningen på träningen blev just löpning, samma som förra veckan. Jag hoppade dock denna, har nåt som stör höger skinka/baksida lår och senast jag körde löpningen kunde jag knappt röra mig dagen efter. Vore bra att veta vad det är som stör, är framför allt vid tuff löpning det gör ont även om det känns hela tiden.

Snart är det träning igen! Hoppas på mycket spel i bra tempo.
---
Dennis har lagt ut en sneak peak på facebook om hans kommande storfilm om träningslägret i Garda! Det är två och en halv minuter mycket lovande material som får en att längta till premiären. Saker jag la märke till under första titten:
- Mitt snygga nickmål på pass av Tobbe.
- Coach passar inte så bra i cowboyhatt...
- Hur gullig Rickard ser ut när han sover.
- Att Dennis nästan sätter Conny och Johan med en boll när de Yallapappafirar Connys nickmål.

Adios/Jonatan

1 kommentar:

  1. Kan vara latmasken som kryper omkring i baklåret :)

    SvaraRadera