söndag 29 augusti 2010

Inför PIF - Rannebergen

Jaha då var man hemma på svensk mark igen då. Och där började det regna... Fotbollsmässigt var det bästa under veckan självklart alla mess som trillade in av Rickard med flera angående Semberijamatchen. 5-0 var kanske rätt stora siffror om jag förstått saken rätt men det är ändå oerhört starkt. Idag möter vi alltså Rannebergen hemma och som vanligt är jag personligen oerhört taggad för uppgiften, som antagligen blir att sitta på bänken men det är så det ska va. Som vanligt kommer här lite samlad information om dagens match.

Antal möten
Rannebergen är det lag vi faktiskt mött flest gånger med representationslaget i seriesammanhang; hela 21 gånger sedan 1998. Poängsnittet är inte så roligt då vi bara snittat 1.29 poäng mot dem. Om man däremot vill snygga till de siffrorna lite kan man kolla på matcherna som spelats mellan oss säsongerna 03-10. Då har vi spelat 11 matcher och snittar 1.64 poäng per match, lite bättre i alla fall. Statistiken kommer som vanligt ifrån Cantonas statistikgenomgångar på PIF-bloggen. Antar och hoppas att det inte gör nåt att jag refererar till dem Svanberg?

Senaste mötet
Vårmötet var inte alls roligt. Vi spelade helt OK, hade en del vassa chanser men det var Rannebergen om vann efter mål på en tilltrasslad situation. Den glömmer vi och gör om gör rätt idag helt enkelt.

Tabelläget
Vi ligger på övre halvan och vid vinst går vi faktiskt upp på andra plats efter suveräna Lärje. Men det kommer att bli ett race som heter duga om andra platsen då vi, Semberija, Lunden och även Kozara är intresserade av att knipa den. Men vinst idag och vi sitter i något slags förarsäte.
Rannebergen tog en mycket skön seger mot Landvetter senast vilket gör att de nu har sex poäng och en match mindre spelad ner till Mölnlycke på nedflyttningsplats. Man ligger även tre poäng före Landvetter och personligen tror jag att en vinst till räcker för Rannebergen för att säkra spel i fyran nästa år. Personligen tycker jag även att man kan vänta med att ta den segern till nån annan omgång...
Lite intressant är att i nästa omgång möts Mölnlycke-Rannebergen, hyfsat viktig match för båda lagen!

Domaren
Bartek Andersson hade vi senast i Lärje-matchen och där slutade det ju med förlust. Vi har haft han som HD en gång tidigare än så också och det var hemma mot just Rannebergen och då blev det vinst med 5-0. Det låter som en bra grej!

Vädret
Vädret är ju sådär just nu, vi som är bäst i bra väder...

Gula och röda kort
Vi är ett väldigt snällt lag om man tänker på antal gula kort. Efter sommaren har vi dragit på oss ett och det var 8 augusti i matchminut 50. Rannebergen har dragit på sig 7 kort på samma tid, vilket inte heller är speciellt mycket. Röda kort leder vi däremot stort då vi dragit på oss ett och Rannebergen noll på samma tidsrymd. Låter som en ganska snäll match ikväll?

Hoppas på mycket publik! Vi behöver allt stöd vi kan få!

/Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar