onsdag 18 augusti 2010

Höstens första vinst!

Igår var Floda på besök på en vacker Lexby Ground men som dock var något lös. Stämningen var grymt god i truppen innan matchstart och i luften fanns både humor och skärpa.

Jag kände mig för övrigt rätt så gammal på samlingen. Nästäldst efter capitano Bauman var man i gårdagens matchtrupp. Rätt ungt lag kan tyckas förresten:

Målvakt:
Anders (-90)
Backar:
Kalle (-90)
Erik (-87)
Bjärre (-88)
Jonatan (-84)
Mittfältare
Maggan (-90)
Bauman (-82)
Mossberg (-88)
Nille (-88)
Tobbe (-90)
Anfallare
Sanny (-86)
Bänken
Benjii (-89)
Cavva (-90)
Conny (-89)
Greven (-85)

Matchen då? Njae det var verkligen inte lika bra som mot Lunden. Ärligt talat så var första halvlek riktigt usel från vår sida. Allt det som var bra med Lundenmatchen saknades nu; pratet, rörelsen, intensiteten och skärpan i passningsspelet.

Floda hade mest boll men kom ingen vart, precis som vi när vi väl hade bollen. Det var säkert en riktigt rolig match att kolla på...

En bit in i första fick Sanny en spark på foten och det visade sig efter några minuters stapplande att det nog är en stukning av något slag. Han fick hur som helst gå av planen, in med Benjii och i ungefär samma veva tog coach beslutet att skippa 4-2-3-1 och spela ett rakt 4-4-2 istället. Jag tycker det förändrade en hel del till det bättre, framför allt verkade Floda ha svårt att förstå att vi hade ändrat våra utgångspositioner.

Efter ett tag hände en mycket konstig grej, något som knappt hänt oss i år. Vi fick ett enkelt mål! Bauman slog en hörna som Mossberg kom högst på. Bollen går mot mål och halvvägs dit står Nille rätt placerad och trycker dit bollen på volley. Behärskat, snyggt och oerhört skönt att få ett "lätt" mål.

Knappt fem minuter senare hände det igen, vi gjorde mål utan att ha pressat och styrt spelet i 40 minuter. Maggan och Bauman gör en kort hörnvariant, Capitano för tid på sig att kliva inåt i banan och skjuter ett mycket distinkt skott lågt i bortre. Vackert!

Vi gick till halvtidsvila efter att ha gjort vår sämsta halvlek på länge. Samtidigt ledde vi med 2-0 och hade gjort båda målen på hörna. Det var allt en konstig halvlek...

Andra känns mer avvaktande. Vi har full koll på situationerna och lägger en hel del vikt på att inte gå bort oss. Samtidigt är det vi som har alla chanser, minns inte någon farlig chans för Floda i början av andra halvlek.

Vi skulle även gör 3-0 och det var Tobbe som gjorde det. Maggan sprang igenom på vänsterkanten och drog in bollen lågt vid målvaktens första stolpe. Målvakten trodde han hade den i skopan men i själva verket låg den bakom honom mellan hans fötter. Tobbe snodde den och la in bollen enkelt. Floda protesterade och målvakten ville få det till att han hade den, så var det ju inte riktigt.

Med 10 minuter kvar av matchen sköt vi hål i luften och en av Flodas spelare kom ren mot Anders. Flodaspelaren försökte runda Anders och även om vår målvakt var på bollen så var det inga protester när det pekades på straffpunkten och det röda kortet kom fram. Utan extramålvakt på bänken tog Kalle på sig handskarna.

Kalle började med att släppa in straffen men sedan måste man nämna hans helt underbara reflexräddning nere i hans vänstra hörn. Den var magisk! :)

Straffet och det röda kortet blev självklart en väckarklocka för Floda att satsa allt framåt. Det blev lite rörigt vid ett par tillfällen men vi redde ut situationerna och vinsten var ett faktum.
---
Maggan måste få en egen avdelning på bloggen idag. Tre sköna citat blev det och två av dem bevisar att han nog inte borde flytta hemifrån förrän han fyllt åtminstone 35...

Det första citatet drog han av före matchen i oklädningsrummet när han höll på att byta om. Plötsligt hojtar han till lite så där aggressivt och upprört. Vi undrar vad det är.
Jag sa till mamma att packa ner en handduk och mitt hårvax och så packar hon ner handduk och en stor schampooflaska itället!!!
Vi andra kände oss plötsligt väldigt gamla och kände igen problemet från när man var runt elva år och skulle till fotbollsträningen...

Även efter matchen var det problem för Maggan. Han var precis klar i duschen men visste inte vilken handduk som var hans. Anledningen? Ni har kanske redan gissat det.. Hmm, undra vilken färg det var på handduken mamma packade...

Maggan hade även svårt att stänga matintaget under matchens gång. När Maggan ser att det är Kalle som ställer sig säger han: Va, ska han stå?! En motståndaren i närheten hör och undrar helt sonika: Vadå då? Maggans svar blir helt naturligt: Han är ju helt kass... Det om något kan ju få igång ett motståndarlag...
---
Cavva fyllde 20 år igår, GRATTIS!
---
Även Kim jubilerade igår men av orsaken 100 seriematcher som caoch, läs mer om det på PIF-bloggen. Till det säger jag, TACK!
---
Känns riktigt surt att missa nästa match...

Ha det bra! /Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar