måndag 13 september 2010

Den slutgiltiga tabellen?! Eller: en titt på formen hos lagen i division 4A

Jag tänkte göra detta efter att alla lagen spelat 20 matcher men då jag aldrig vet hur det ser ut med tid att skriva nu när skolan satt igång igen så är det bättre att ta chansen nu när jag har den. :)

Jag tänkte genom att kolla på formen hos lagen de senaste fem matcherna få fram hur serien ser ut den 25 september, på kvällen.

V står såklart för vinst, O för oavgjort och F betyder förlust. Första bokstaven i raden är senaste matchen.

Lärje/Angered
Formrad: V-V-O-V-V
Målskillnad: 11-4
Matcher kvar:
Lärje har Guldheden borta nu på onsdag, en uppskjuten match från i våras. L/A är ju klara seriesegrare medan Guldheden i mitten av tabellen inte har något att spela för. Jag tror dock att L/A vill avsluta snyggt och det ger tre raka segrar mot Guldheden, Rannebergen och Kozara.

Partille IF
Formrad: V-V-V-V-V
Målskillnad: 25-6
Matcher kvar:
Brukar ju inte ta med oss själva i såna här genomgångar men så fick det allt bli den här gången. Vi möter ju Landvetter på lördag och det är en viktig match för båda lagen. Vi kommer med en härlig form och framför allt en härlig inställning till uppgiften. Landvetter har gått trögt och kontraktet är inte avgjort än. Tror dock att vi tar detta. I sista matchen ställs vi mot Guldheden hemma där vi både vill ha revansch för förlusten i våras samt att vi verkligen vill knipa kvalplatsen, seger.

Lunden
Formrad: V-V-O-O-V
Målskillnad: 14-9
Matcher kvar:
Lunden går bra för stunden och är också väldigt sugna på kvalplatsen uppåt. I nästa omgång ställs de mot ett Semberija med usel form men de ska ändå inte underskattas, 1-2 senast mot L/A är bra. Semeberija vann vårmötet lagen emellan, jag tror faktiskt på oavgjort här. I sista omgången möter Lunden Rannebergen borta, en match de vinner relativt enkelt?

Semberija
Formrad: F-F-F-F-F
Målskillnad: 2-16
Matcher kvar:
Semberija låg riktigt bra till i serien en match in i höstspelandet. Sen har det blivit fem raka förluster, många spelare borta med mera vad jag har hört. Två matcher kvar och vill man snygga till avslutningen på serien börjar man ta poäng hemma mot Lunden och sen väntar Floda i sista, nog blir det en trepoängare där?

Kozara
Formrad: F-F-V-V-O
Målskillnad: 12-12
Matcher kvar:
Kozara har blandat och gett på slutet, vilket formraden visar. Två svåra matcher kvar gör avslutningen oviss. Först möter man ett nytänt Kongahälla som verkar vilja ta sig ett par placeringar uppåt i tabellen innan september är slut. Jag tror Kozara kämpar hem en poäng där men att avslutningsmatchen borta mot Lärje/Angered blir för svår.

Kongahälla
Formrad: V-V-O-O-F
Målskillnad: 13-9
Matcher kvar:
Kongahälla verkar ha blivit stabilare nu, poängen trillar in men tyvärr lite sent för att göra mer än tabellplaceringsförändringar. Fyra raka utan förlust tror jag byggs på att två matcher till, först oavgjort borta mot Kozara och sen en snygg avslutningsvinst med mycket mål hemma mot Tuve.

Guldheden
Formrad: V-F-V-F-O
Målskillnad: 15-13
Matcher kvar:
Guldheden måste ju på nåt sätt utnämnas till årets lurigaste lag. Vinster mot topplagen har följts upp av knasiga förluster. De har som L/A tre matcher kvar att spela och jag tror att det först blir förlust mot seriesegrarna, sedan vinst hemma mot Floda för att sen avsluta med att åka till Partille och kamma noll.

Floda
Formrad: F-F-O-O-F
Målskillnad: 6-11
Matcher kvar:
Floda började serien väldigt bra men efter sommaren har det gått trögare. Jämna resultat mot topplagen dock och med bättre målproduktion skulle de ligga en bit högre upp i tabellen. De är inte involverade i någon nedflyttningsstrid på grund av "bra" målskillnad. Två matcher kvar, och jag tror faktiskt på två förluster: först mot Guldheden och sedan mot Semberija.

Rannebergen
Formrad: F-V-F-V-V
Målskillnad: 12-10
Matcher kvar:
Rannebergen har tagit två grymt viktiga segrar på sistone; mot Landvetter och Mölnlycke. Detta gör att de har dessa två bakom sig men frågan är om de kommer att ha det serien ut? Jag tror i alla fall att ett av lagen är det. Rannebergen möter L/A i nästa omgång och som jag redan skrivit så tror jag att L/A vill göra en snygg avslutning och lär inte tappa många poäng, detta förlorar Rannebergen. I sista matchen väntar Lunden och det är verkligen en oviss match men jag tror Lunden vill ha revansch för våren samt att de nog är ett lite bättre lag i grunden.

Landvetter
Formrad: F-V-F-F-V
Målskillnad: 9-15
Matcher kvar:
Det var nog inte många som trodde att Landvetter skulle vara indragna i bottenstriden men så är fallet. Jag tror dock att det krånglar sig ur detta med minsta möjliga marginal. Det blir dock förlust i nästa omgång men i sista matchen för året möter Landvetter bottenstridskombatanten Mölnlycke i en helt avgörande match. Det tar Landvetter.

Mölnlycke
Formrad: V-F-V-O-F
Målskillnad: 9-5
Matcher kvar:
Mölnlycke har fortfarande chansen att spela kvar i fyran nästa år. Förra året klarade de sig kvar på mållinjen, i år tror jag de tippar åt andra hållet faktiskt. De börjar med att vinna mot Tuve, tillräckligt stort för att äta upp Rannebergens plusmål. I sista matchen möter de alltså Landvetter, där blir det dock förlust och vi säger bye bye Mölnlycke.

Tuve
Formrad: F-F-F-F-F
Målskillnad: 7-25
Matcher kvar:
Tuve har inte haft en rolig säsong. Det enda poänget togs i omgång 3 mot Floda och sen dess har det blivit 17 raka förluster. Och inte blir det några fler poäng den här säsongen heller, först förlust mot mölnlycke och därefter mot Kongahälla. Vi säger lycka till i divsion 5.

DEN SLUTGILTIGA TABELLEN DIVSION 4A
Ja, om nu alla dessa parametrar slår in, vilket är rätt så otroligt i och för sig, så kommer tabellen i slutändan se ut så här:

1. Lärje/Angered: 57 p
-------------------
2. Partille IF: 47 p
-------------------
3. Lunden ÖBK: 43 p
4. Semberija: 38 p
5. Kongahälla: 34 p
6. Kozara: 32 p
7. Guldheden: 30 p
8. Floda: 24 p
9. Landvetter: 24 p
10. Rannebergen: 24 p
-------------------
11. Mölnlycke: 21 p
12. Tuve: 1 p


Där var den! Det ska bli intressant att se om den ens kommer att likna den riktiga slutgiltiga. Hoppas... :) Om ni jämför med tabellen på sidans högra sida ser ni att det blir ett par tabellförändringar men inga av direkt värde.

Ha en trevlig kväll!
/Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar