lördag 18 september 2010

Vinst borta mot Landvetter!

Det var längesen jag var så seg och trött i benen som jag är nu. Nu fanns det ju anledningar till varför det är så, den absolut största anledningen är så klart, och som vanligt när vi möter Landvetter borta sent på året (som vi brukar), planen. Det var som att springa 90 minuter på en tjockmatta. Det var lerigt, vattenpölar och andra härliga attribut som hör "sensommarens" fotboll till. Chans till felstuds fanns över hela banan.

Planen, något blöt och lerig

I första är det vi som hanterar planen bäst. Landvetter kör på långa bollar mest hela tiden men kommer inte till nåt egentligt avslut på hela första halvlek. Vi försöker trilla boll något men det var helt enkelt inte läge att köra skönspel idag, därför spelade även vi en hel del långt.

Vi skulle få första målet och det är Sanny som gör det. Maggan snor åt sig bollen på mitten och hittar Sanny i position utanför straffområdet, Sanny vänder bort sin gubbe och avslutar distinkt nere i första hörnet. Riktigt gött att få första målet i matchen. Matchuret stod förövrigt på runt kvarten.

10 minuter senare gör vi 2-0 och det är ett riktigt vackert spelmål från vår sida. Mossberg hittar Crille med en magnifik passning mellan mittback och ytterback. Crille å sin sida tar ett par steg in i banan och hör i samma veva Bauman skrika, enligt Crille, som en stucken gris en bit in i straffområdet. Crille lydde Bauman som drog på direkt och bollen går in lågt i bortre. Oerhört vackert.

Crille steget före

Vi skulle även göra 3-0 innan halvleken blåstes av. En frispark in i målområdet boxas av målvakten i huvudet på Sanny. Bollen går i en fin båge mot mållinjen där både undertecknad och Kalle stångas lite och på nåt sätt (jag kan ta assisten!) kommer bollen ut till Sanny som bara har att trycka till. Gött så det förslår och vi går in i paus med en riktigt bra kämpainsats i ryggen, första halvlek var efter omständigheterna riktigt bra från vår sida.
Snart 3-0...
3-0! Ytterbackarna tar på sig kämparollen på mållinjen

Andra är mycket sämre. Landvetter pressar mycket högre upp i banan och vi får inte tag på bollen på mitten utan det blir väldigt mycket långa bollar upp mot en väldigt ensam Sanny. Landvetter gör 3-1 på en fast situation där Anders är på bollen men närmare än så kommer de inte. Vi vinner med 3-1 efter en riktigt bra första halvlek och en riktigt dålig andra halvlek. Men vi vinner och oj va viktigt just det var idag!
---
Lottie har tagit bilderna, hoppas de går att förstora om man trycker på dem.
---
Måste ju nämna Bjärres avslut också! En riktigt lång rusch gav chansen att skjuta mot mål men bollen smet utanför. Han sa själv efteråt att han på en bättre plan skulle ha tagit emot bollen och då satt dit den.
Bjärre nästan målskytt!
---
Tack för skjutsen hem Essman!
---
Mycket folk runt planen idag! Riktigt mycket PIF-supportar också, stort tack! Zäta var nog en av dem som trivdes mest med att se oss vinna nära hans hem, lättare att gå med rak rygg hemåt i år än förra gången avslöjade han. :)
---
Mer bilder!
Crille gör en stürmefaul?
Halvlek
Något sen?
Mossberg högst
Anders tokropar
Borde lätt ha varit straff! :)
Bauman skjuter. Något snett kanske? :)
Mossberg vinner boll
Nickduell
Var är bollen?!

Ha en riktigt trevlig lördag, det ska jag ha! /Jonatan borg

2 kommentarer:

  1. Woohoo! Grymt bra gjort att ta poäng mot LIS på bortaslask!!
    Måste bara inflika lite lika som bär. Sturmer-Crille och uppvaktaren hade lätt kunna byta tröja i paus utan att ngn märkt ngt, i alla fall innan bollen var i spel =)
    Första bilden var också riktigt bra, i högupplöst format, då man riktigt ser hur vattensjuk planen va!
    //cantona

    SvaraRadera
  2. Haha, de är faktiskt riktigt lika på just det fotot! :)

    Jepp, jag hoppas folk trycker upp bilden och kollar, det skvätter rätt bra runt Bauman där!

    Hoppas du kommer ner och kollar på lördag?!

    SvaraRadera