måndag 27 september 2010

Lite info om kvalmotståndarna

Som ni säkert redan vet möter vi Fristads GoIF (h), Kärra KIF(b) samt Vallens IF (h) på vägen mot division 3. Dessa tre matcher spelas nu tre helger i rad men ingen verkar riktigt veta om de spelas lördag eller söndag än, Coach lär vara snabbast på sin blogg med att få ut det.

Vi avslutar serien snyggt med 7 raka vinster och målskillnaden 33-7. Vi kommer med andra ord in i kvalspelandet med en skön känsla i ryggen och jag kan lova att alla i truppen är grymt laddade inför det här.

Kärra KIF var ju laget som smög förbi alla inklusive oss förra året och vann division 4A. Nu kvalar man alltså för att hålla sig kvar i trean. Kärra hade chansen att både slippa kval, hamna på kvalplats samt åka ur direkt när en omgång var kvar av serien. Match mot bottenkollegan Ahlafors där vinst skulle betyda klarat kontrakt, oavgjort skulle betyda kval och förlust skulle betytt adjöss. Nu blev det 0-0 vilket gav Ahlafors platsen precis ovanför strecket och Kärra chansen att spela tre matcher till i höst. Kärras höstform lyder 4 vinster, 1 oavgjord och 5 förluster på 10 matcher. Målskillnaden blev 20-29. De spelade sin senaste hemmamatch på Klarebergsvallen gräs, en plan som är lite lagom studsig och dan. Vi möter Kärra borta helgen 9-10 oktober.

Vallens IF avgjorde precis som oss i sista serieomgången. Vinst 2-0 borta mot Grebbestad höll Strömstad undan från kvalplatsen. Vallens IF spelar i division 4 Bohuslän/Dalsland och bor i Spekeröd utanför Stenungsund. Deras höstrad lyder 4 vinster, 4 oavgjorda och en förlust på nio matcher med målskillnaden 17-9. Inget lag för måltipset verkar det som. De har förövrigt bara två förluster på hela säsongen, starkt. Vi har Vallens IF som avslutningsmatch hemma på Lexby helgen 16-17 oktober. Även de verkar vara ett naturgräslag då de spelar på Ekarvallen som har just vanligt, äkta, härligt gräs.

Våran premiärmotståndare i kvalet kommer från division 4 Västergötland Västra och heter Fristads GoIF. De hade i praktiken redan avgjort inför sista omgången men det blev hur som helst en säker 5-1-vinst för sökerhets skull. De har spelat nio matcher i höst vilket har resulterat i 5 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 24-11. Deras hemmaplan verkar vara av naturgrässläktet men de har spelat sin sista hemmamatcher på plasten på Borås Arena vilket kan tyda på vattensjuk hemmaplan? Vi möter de ju hemma i vilket fall.

Så, där har ni en första koll på våra motståndare i kvalet, mer kommer framöver så klart. För er som undrar varför vi har två hemmamatcher så beror det på att vi blev bästa tvåan, alltså den som drog in mest poäng.

/Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar