fredag 10 september 2010

Hur ligger kommunlagen till egentligen?

Det är självklart inte bara för oss det börjar dra ihop sig så här i slutet av säsongen. Flera av herrlagen i kommunen är med i antingen topp- eller bottenstriden. Efter en väldigt snabb genomgång ser det ut typ så här:

Björndammens BK
Björndammen spelade med oss i fyran för några år sedan men har sedan sjunkit i seriesystemet och spelar nu i division 6B. Och här går det inte så bra... Man ligger sist i en något haltande tabell. 12 poäng på 15 matcher är inskrapat och de jagar nu Tynnered som ligger steget före, men det är knappt! Tynnered har nämligen 15 poäng på 17 spelade matcher så Björndammen borde kunna krångla sig före dem kan tyckas. Vet inte om det är ett eller två lag som går ner från sexan men om det är två måste man även försöka ta sig före Mölndal som har 17 poäng på 16 matcher.
Matcher kvar (vilken sorts motstånd):
BBK - Lokomotiv (topplag)
Tynnered - BBK (nedflyttningskandidat)
BBK - Mölnlycke (mittenlag)
Hällingsjö - BBK (mittenlag)
Sjövalla - BBK (mittenlag)
BBK - Cruz Azul (mellan mitten och toppen)
Lövet/Johanneberg - BBK (mittenlag)
Hur går det? - Absolut ingen aning lär bli svaret för de flesta av lagen men det känns som att BBK möter tillräckligt många mittenlag som inte har något direkt att spela för så att de klarar sig kvar? Det ska dock sägas att mittenlagen bara ligger ett par vinster före botten i tabellen så flera av dem kan verkligen få nåt att spela för om några omgångar.

Öjersjö IF
Ett av två lag från kommunen som spelar i division 6A. Öjersjö är i år ett mittenlag i sexan och de är varken inblandade i botten- eller toppstrid. Däremot kan de vara med och avgöra striderna, framför allt toppstriden då de möter de tre topplagen Bokedalen, Croatia och Bergum. De har även kvar att möta Götaholm som är ett av lagen som kan trilla ner i år. I 6A har Babylon redan dragit sig ur så det är bara ett lag som åker ner.

Bokedalens IF
I division 6A hittar vi även Bokedalen som gick hur bra som helst på våren och vann allt praktiskt taget. Början på hösten var inte lika rolig med flera poängtapp och ett tag var till och med Croatia före i tabellen. Efter att även Croatia och Bergum sviktat på slutet har Bokedalen allt i egna händer igen och med 7-1-segern igår visade man igen vad man går för. Man har Croatia kvar att möta på bortaplan och det är inte en lätt match. Sedan har man även Öjersjö borta kvar att möta. Matchen spelas nästa lördag klockan 14 och om inte vi skulle ha match då skulle jag sagt till alla att gå och kolla på den. Nu tycker jag att ni ska komma till Landvetter och kolla på oss istället. :) Alltid kul med derbyn och det blir ännu roligare då utgången känns så oviss som när de här två lagen möts, förra mötet slutade 2-2.
Hur slutar det? Om det blir vinst mot Öjrsjö så tror jag att Bokedalen spelar i femman nästa år.

Partille IF
Kanske inte jätteviktigt att ta med oss själva i denna genomgång men en genomgång utan PIF är helt enkelt en mycket tråkigare genomgång. :) Vi ligger som ni alla säkert vet på kvalplats för stunden, med tre matcher kvar att spela. Framför oss hittar vi Lärje/Angered som praktiskt taget inte kan missa seriesegern. Bakom oss är det dock intressantare. Lunden nosar, luktar och frustar oss bakifrån, två poäng efter våra 38 inspelade. Semberija ligger två poäng efter Lunden och efter det hittar vi Kozara på 31 poäng. I nästa omgång möts Lunden ooch Semberija, hyfsat intressant match, även för oss kan man säga. Lunden har bättre målskillnad än oss så vi går självklart för att ta nio av nio möjliga poäng nu i slutet. Med tanke på lagmoralen vi visade i matchen mot Kozara senast så känns förutsättningarna väldigt bra. Jag kommer inte gå in på hur jag tror det slutar men det är ju ingen hemlighet om hur jag skulle vilja att det slutar... :)

Sävedalens IF
I division 3 mellersta Götaland hittar vi Sävedalens IF. Det känns som om serien är väldigt jämn då vi hittar alla lagen inom en artonpoängsram, från 36 poäng i topp till 18poäng i bott. Sävedalen ligger för stunden på femte plats med 30 poäng, sex mindre än ettan Tibro och fyra efter Kållered på kvalplats. Det är nio poäng kvar att spela om så än är inte hoppet på något sätt ute. Sävedalen har två bottenlag och en toppkonkurrent kvar att möta.
Hur slutar det? Väldigt svårt att säga men jag tror inte Sävedalen kommer längre upp än nästan till kvalplatsen.

Jonsereds IF
Högst upp i seriesystemet av kommunlagen ligger som vanligt Jonsered som vi hittar i division 2 västra Götaland. Deras säsong har varit väldigt varierande och det har blivit både förluster mot bottenlagen som vinster mot topplagen. Nu ligger man på sjätte plats och är inte involverad i varken botten- eller toppstrid.

Så, där har ni lite info om hur det ser ut, efter att egentligen endast ha kollat på tabellen.
---
Snart är det träning och den ska jag på även om jag inte vet om jag kan gå för fullt. Förkylningen sitter allt kvar lite, missade ju gårdagens träning på grund av den, men måste få mig en genomkörare inför söndag. Jag tror och hoppas att hela laget är galet taggat inför lördagen. Det krävs en helgjuten insats som Coach skulle sagt. :)

/Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar