måndag 20 september 2010

En match kvar av serien... Och kvalsnack. Och lite andra lag-snack...

På lördag händer det. Igen. Då kommer Coach för fjärde matchsamlingen i rad säga idag är det den viktigaste matchen för året, hittills. Frågan är dock om han behöver säga hittills däremot.

Ingen har nog missat hur läget ser ut vad gäller kvalplatskampen. Vi har 44 poäng, Lunden 42. De har bättre målskillnad så om om de vinner måste även vi vinna för att ha kvar kvalplatsen. Vi kommer så klart göra allt vi kan för att vinna. Vi har sex raka segrar, stämningen är på topp och sammanhållningen likaså.
---
Vid en eventuell kvalsituation så finns infon om detta numera på gbgfotboll.se. Tvåan från division 4A är placerad i grupp 8 vilket betyder en fyragrupp med niondeplacerade laget från 3 nordvästra Götaland, tvåan i division 4 Bohuslän/Dalsland samt tvåan i division 4 Västergötland.

Speldagar är 2-3 oktober, 9-10 oktober samt 16-17 oktober. Laget från division 3 samt laget från division 4 med mest poäng har fördel av två hemmamatcher.

Eventuella motståndare är från trean antingen Ahlafors (placering 8, 22 poäng), Kärra/Klareberg (9, 22 p), Viken (10, 19 p) eller Vänersborg (11, 19 p). Störst chans är det att det blir kval för antingen Ahlafors eller Kärra/Klareberg. De möts förövrigt i sista omgången...

I division 4 Bohuslän/Dalsland handlar det om två lag som fightas om andraplatsen som betyder kval. Vallens IF hade chansen att avgöra redan i förra omgången men ett oavgjort resultat mot serieledarna gjorde att även IFK Strömstad har chansen. De vann med 2-1 efter två sena mål, det sista i 90:onde minuten. De har två poäng upp till Vallen samt fyra mål sämre målskillnad så det blir nog svårt, Vallen har dock en svårare match i sista.

Det finns tre division tre Västegötland och gbgfotboll säger inte vilken som hamnar var i kvalet så där har jag svårt att föklara situationen med inblandade lag...
---
Bokedalen vann som de flesta kanske redan vet i helgen borta mot Öjersjö med 1-0. Vinsten gör att det ser väldigt bra ut för dem att vinna serien som nykomlingar men man ska komma ihåg att de har fyra matcher kvar, division 6A avslutas inte förrän 17 oktober. Närmast flåsar Bergum och Croatia. Bokedalen har Croatia kvar att möta borta, tuff tuff match.
---
Björndammen går trögt. Förlust senast mot nedflyttningskandidaten Tynnered var inte vad de behövde. Läget ser inte bra ut i en haltande tabell där Björndammen för närvarande ligger sist med 15 p på 17 matcher och jagar tre lag på 18 poäng där de alla tre har spelat just 18 matcher.
---
Idag är det dag mellan träningar. Det betydde två timmar beachvolley för mig och det var både lagom jobbigt och galet kul!
---
I morgon är det träning igen. Hoppas alla kommer ner, det är viktiga träningar den här veckan! På lördag smäller det...
---
Slänger upp en liten fråga här på bloggen, svara gärna på den!

Adios. Jonatan Borg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar