söndag 12 september 2010

Det blev en väldigt stor seger mot Tuve...

Det är alltid svårt att skriva efter att man vunnit stort. Men man kan väl säg att det alltid är skönt att leda med 3-0 efter typ kvarten i en så här viktig match. Det slutade med seger 9-0 och det var absolut inget snack om hur det skulle sluta.

Tuve körde nån slags tokoffensiv första minutrarna utan att egentligen pressa vilket gjorde att deras laguppställning såg rätt rolig ut. De hade sin backlinje högt och det blev trångt trångt. Fem minuter in i matchen hade vi lärt oss detta, Crille drog iväg på kanten, jag är bäst med paffa bollar så bollen gick förvånansvärt rakt mot honom, ett par passningar senare stod det 1-0. Då sjönk Tuve med sin backlinje och vi fick mer yta att arbeta på på mitten.

Dagens bästa målskytt blev Bauman som gjorde tre baljor. Och vilka baljor sen! Han gjorde vårat 1-0-mål distinkt. Hans andra mål var matchens delikatess. En lång boll från mitten snappades upp av vår kapten som gjorde en hög lobb som gick störtsnyggt in i bortre. Ett klassmål om man ska använda ett av Coach´s uttryck.

Det rullade på liksom. Mossberg hade lovat att göra tre, det stannade på ett. Jag forcerade in det viktiga 4-0-målet, utan assist och när matchen blåstes av hade även Tobbe, Sanny, Conny och Crille hamnat i målprotokollet.

Lite sköna grejor från matchen:
-Tobbe kom in i halvlek och gjorde mål i början av halvleken. Sen hade han ett par chanser till... sen ett dussin chanser till... varav flera av dem var praktiskt taget på mållinjen... :) Tobbe log efter matchen ändå, han sätter lägena mot Landvetter istället. :)

-Conny gjorde mål! Det var hans första i a-laget och det var ett snyggt mål, en klassisk inläggsmiss som gick in i första hörnet. :)

-Crille gjorde mål i slutet av matchen vilket gjorde att det i stadsbilen hem satt tre målskyttar och en mållös mittback. Stämningen var god och det resulterade i minst två pizzor?

-Inget gult idag, viktigt inför avslutningen.