måndag 7 juni 2010

Seger mot Landvetter!

Vissa segrar är skönare än andra! Jag tror faktiskt att jag rankar segern mot Landvetter som en sådan där skön seger. Anledningen är enkel; idag gjorde vi mål på våra chanser!!! Tre mål i en match har vi inte gjort sedan premiären borta mot Mölnlycke.

Vi började riktigt bra. Vi hittade ganska enkelt upp till våra offensiva spelare och det verkade som flera av dem vaknat på rätt sida. Landvetter kändes inte farliga alls i början. Vi får en straff efter tio minuter efter en solklar kapning på Sanny. Sanny fick tyvärr riktigt ont i situationen och var tvungen att byta efter ett tag. Straffen tog capitano Bauman hand om och ska man vara helt ärlig så var det inte en speciellt bra straff, den räddades även av Landvetters målvakt. Det som däremot var bra var att han var absolut hetast på returen och kunde slå in bollen på det sättet istället, ett lika bra sätt att göra mål på!

Vi spelar riktigt bra i drygt 20 minuter, sen tappar vi mycket av initiativet och vi börjar slå långt och löper ingenting. Våra anfall kan räknas på en hand i antal sekunder de håller på och detta bjuder in Landvetter i matchen. Som medlem i backlinjen tycker i alla fall jag att de dock aldrig känns farliga i första halvlek.

I paus pratar vi om att ta tillbaka initiativet, få längre anfall och att tro på det. Det var faktiskt många som hängde med huvudena, trots att det var vi som ledde.

I andra sätter Landvetter än högre press och det har vi problem med i början. Vi pratar om att hitta ut på våra yttrar i ett tidigt skede och jobba därifrån och efter ett tag går det bättre också. Ett riktigt skönt 2-0 mål gör vi efter ungefär halva andra halvlek och det är Kalle och Bauman som snyggt kommer igenom deras försvar och Kalles snett-inåt-bakåt-pass är grym till en Bauman som drar till direkt med vänsterdojan och även om inte träffen är perfekt så är den välplacerad och oerhört skön. 2-0, det ledde vi med senast 10 april!

I det här läget av matchen kändes det väldigt säkert. Landvetter hade haft endast ett skott på mål och inga andra direkta farligheter att tala om. Men kallduschen skulle komma. Landvetter kommer i ett anfall med mycket folk där bollen går ut till en av deras gubbar som är rätt så ren på vår vänsterkant. Han slår ett hårt inlägg/skott som Dennis räddar men oturligt nog studsar bollen på ett PIF-knä/skenben och rullar retsamt in i mål. Mycket tungt då även om vårt spel inte var speciellt bra kändes defensiven väldigt stabil.

Men detta var våran dag och jag tycker faktiskt vi höjer oss efter målet, rullar mer boll efter backen och får längre anfall. Vi ska även göra ett tredje mål. Benji och Pontus Thorsén tar sig förbi på högerkanten och Benji slår ett inlägg som ser ut att bli för långt. På bortre finns dock Bauman som når bollen innan den går över kortlinjen och får in bollen till Tobbe som från kort håll kan få in bollen. Snyggt!

3-1 blir slutresultatet och detta måste klassas som en annorlunda match jämfört med hur de senaste sett ut. Då har spelet varit väldigt bra men vi har knappt gjort några mål. Idag var spelet rätt knackigt i 60 minuter men vi sätter våra chanser och vinner matchen.
---
Bauman har nu gjort 6 mål på tre matcher (två A, en U), riktigt bra! Gött att han kommit igång, behövs i det offensiva.
---
Roligaste situationen idag måste nog ändå Nille stått för. Han kom springande centralt mot deras samlade backlinje men blir fälld bakifrån. Domaren blåser och delar ut det gula kortet. Men Nille nöjer sig inte med det ut börjar skrika på domaren att det var frilägesutvisning!!! Alla runt omkring, även PIFare, flinade och höll nog med domaren om att det nog inte var så det var, Nille hade ju fyra motståndare mellan sig och målet, inte direkt en situation som brukar kallas friläge. Efter matchen sa Nille att han var så trött vid det nämnda tillfället att han knappt visste var han var... :)