tisdag 25 maj 2010

Förlust mot Kozara

Det kommer inte bli ett roligt inlägg att skriva... Förlust för andra matchen i rad, idag 0-2 hemma mot Kozara.

Det såg väldigt bra ut från början. Defensiven kändes bra och vi vaskade fram några riktigt bra lägen. Tobbe hade en nick tidigt över efter bra spel på kanten av Maggan, Tobbe fick ett till läge några minuter senare då bollen studsar igenom hela försvaret och fram till Tobbe på bakre som tyvärr tar i lite väl mycket.

Efter runt 22 spelade minuter åker vi på vår andra varning í matchen. Tyvärr har Tobbe fått båda och det röda kortet kommer fram. Mycket tungt men inte mycket att göra så här i efterhand.

På den efterkommande frisparken gör Kozara 1-0 efter att bollen gått rakt i mål. Otroligt tungt men vi vägrar nedslås av det. Kozara trummor på med vind under vingarna och vaskar fram ett par lägen till före paus, men vi är verkligen inte ofarliga heller. Jag och Bauman sågar oss förbi på högerkanten och mitt skott smiter precis bredvid bortre stolpen.

Tyvärr gör Kozara 2-0 innan paus och det är inget roligt mål att få i baken. En av deras spelare skarvar fram den till en VÄLDIGT offside-stående medspelare. Skulle förstakillen tagit den själv (vilket han hade chans att göra) skulle ingen klagat men det går verkligen inte att blunda för att han som gjorde målet var offside. Avslutet var kliniskt och det var tio tunga par fötter som bar Partillespelare mot omklädningsrummet i paus.

I omklädningsrummet var det dock en energiladdad och taggad känsla. Vi var alla med på att vi faktiskt inte var uträknade utan att vi hade ordnat en hel del chanser även med en man mindre. Så vi bestämde oss för att köra järnet och ge Kozara en match med en man mindre.

Jag tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek. Vi har en mängd kvalificerade chanser men (som vanligt...) vill inte bollen in. Det är framför allt från kanterna vi kommer runt och slår flacka inlägg där vi flera gånger är precis efter motståndarbenet. Kozara har ingenting farligt framåt utan vi spelar precis som vi ska och äger halvleken, det är bra gjort med en man mindre mot ett så pass bra motstånd.

Detta ska Tuve få för, tyvärr för dem är det dem vi möter nästa gång...
---
Jag utlovade ju målkalas mellan Landvetter och Tuve och ryktet säger att det blev 10-0 till Landvetter...
---
Jag varnade ju även för oavgjort mellan Guldheden och Lunden och det verkar ha blivit 1-1