torsdag 20 maj 2010

Förlust mot Rannebergen

Igår hände det som inte fick hända. Efter två näst intill perfekt genomförda matcher kom en förlust som var väldigt väldigt speciell och sanslöst tråkig. Förlust med 1-0 mot Rannebergen i en match som nog innehöll ungefär fem vassa chanser, sammanlagt.

Rannebergen började bäst, vi kom ingenstans och hade väldigt korta anfall. Vi tappade bollen vid fel tillfällen och var det laget som fick springa mest i det varma vädret, helt tvärtemot vad vi sa innan matchen.

Halvtidsresultatet var 0-0, vilket jag tycker var rättvist eftersom vi kom upp lite i banan i slutet av första. Bäst chans i första hade Rannebergen då ett inlägg från vår vänsterkant hamnade framför deras vänsterytter som sprungit förbi undertecknad. Nu blev avslutet riktigt uselt, han fick dålig kraft med låret...

I andra halvlek är det vi som är bättre och vi vaskar fram ett par riktigt vassa målchanser. Crille tar sig fram på vänsterkanten och bollen letar sig fram till Sanny som styr bollen endast några centimeter på fel sida stolpen. Nille fick några minuter senare ett ännu bättre läge efter att deras målvakt tappat ut bollen mitt i slottet men under tiden Johan lägger bollen till rätta hinner det komma fötter och ben i vägen och skottet når inte hela vägen fram till mållinjen.

Plötsligt tappar vi boll i fel läge, har otur och är inte tillräckligt resoluta i ett par situationer innanför straffområdet och en av deras spelare kan skjuta 1-0 för Rannebergen, deras enda skott på mål i andra?

Vi börjar nästan direkt efter målet flytta fram positionerna, går över på tre anfallare men vaskar aldrig fram någon farlighet tyvärr.

En mycket mycket tung förlust är ett faktum.
---
Gamle PIF-bekantingen Håkan spelade hela matchen för Rannebergen och var självklart nöjd efter matchen. Han hade läst på Coachs blogg efter deras förra match att han ju varit bänkad och bortförklarade det med att han inte tränat på tre veckor. :) Jag tänkte ju ta upp hans satellitträffande frisparkar (en var verkligen jättehög) med honom men jag hann tyvärr inte. :)