tisdag 4 maj 2010

Gårdagens träning

Igår var det träning, helt fel dag enligt traditionerna men vi verkar leva i en ny era då träningarna ligger lite när som. U-lagsmatchen ikväll kan ju kanske ha något med saken att göra...

Jag tror det var 18 spelare på gårdagens träning vilket ändå får ses helt ok. Kim gav oss oanade möjligheter då vi fick utnyttja spelardemokrati på träningsupplägget. Vi fick välja alla övningar! Detta brukar bli pannkaka och ibland tror jag Coach väljer att ge oss spelardemokrati mest för att själv hamna än högre på piedestalen, vi märker att vi måste ha honom för att det inte ska bli hönshus av alltihop. :)

Vi i laget har dock lärt oss en del så det första vi gjorde var att sätta munkavel på Kalle, ett mycket bra sätt att lugna ner en samling människor. Kalle höll tyst i säkert 13 sekunder, sen var allt som vanligt igen och alla pratade i mun på varandra medan Coach stod och skrockade vid sidan.

Till sist bestämde vi oss för att börja med att spela SuM, alltså spel utan mål. Vissa kallar denna spelform kontaktspel men de har fel, helt fel. Vi bestämde även att köra "de gamla" mot "de yngre". I Partille IF betyder det att "de gamla" fick ett ålderspann på spelare födda 1982 - 1988 medan "de så otroligt mycket yngre" fick en spann på 1988 - 1990... Det gjorde alltså att det var en ungefärlig medelålder hos gamlingarna på 24.5 år medan fjunisarna vägde in på ett medel på 21 år blankt. Måste erkänna att minstingarna hade bollen mer än vi rullatorbundna personer men det skulle ju kunna bero på att Sanny gick av efter några minuter, Crille var borta ett tag, Conti tog det lugnt på hans första träning på länge och att jag mest haltade runt på planen.

Nästa övning blev den klassiska Lundenövningen "bara göra mål på nick". Med andra ord släpades elvamannamålen fram så vi körde på halv plan fast med full bredd och sen fick man bara nicka bollen i mål. Här lekte de rutinerade ut de nyfödda och vann med 12-5 innan Coach hade skrattat färdigt och avslutade träningen.

Minnesvärda stunder:
- Benjis (eller var det Conny, eller var det båda två?!) tunnel på Crille
- Crille gav igen tunneln, på Maggan
- Undertecknad blev trängd av Tobbe och Kalle och blev tvungen att skämma ut Kalle genom att göra en perfekt tunnel med vänstern.
- Kalle och Simon lyckades nicka/slå inlägg så att 5 bollar hamnade på gruset. Oftast kom nickarna från ett par meter från mål men de letade sig över ändå. :D
- Conti gjorde mål på nick, efter ett tiotal försök.
- Benji och Tobbe försökte två gånger "göra nåt snyggt" ute på högerkanten som resulterade i baklängesmål.
---
Ikväll är det U-lagsmatch, match mot Lunden för omväxlings skull. Jag är inte med men hoppas att de som är med tar sitt ansvar för juniorerna som är med och även för sitt eget spel. Det finns ju verkligen chans att komma med i laget till på fredag.
---
Jag trampade förövrigt lite snett med vänstern (den som var hel...) på träningen men märkte det inte förrän i morse när jag gick upp då jag knappt kunde böja stortån, en rörelse som annars är rätt vanlig i sammanhang såsom gång, löpning och allmän rörelse av kropp i riktning. Så nu haltar jag på två fötter... Inte sagt nåt till Coach än men det ska nog vara lugnt till nästa träning hoppas jag.

/Jonatan

1 kommentar:

  1. Välkommen in i värmen:)

    Roligt att få sällskap på hemsidan...

    SvaraRadera