lördag 1 maj 2010

PIF C - Johanneberg/Landala IF

Idag blev det en cykeltur ner till Heden mitt på dagen för att se C-lagets andra seriematch för säsongen. Den första blev ju mållös och idag var tanken att det skulle bli tre poäng istället för en.


Jag hade sett fram emot att se Coach på plan men han var inte närvarande men det fanns ändå en drös med intressanta spelare att kolla på. C-laget hade hela fem avbytare och med tanke på hur ofta tränare Frank bytte spelare var det väl bäst att det fanns några att välja mellan.

Det första man möts av är en Svanberg som 1: spelar vänsterytter och 2: är lagkapten! Vad han gett Frank för att få förtjäna dessa två attraktiva attribut kan man bara gissa men dyrt lär det varit.

Backlinjen bestod av firma Rone & Björkdahl som mittbackspar och Jonas T till höger samt Bengan till vänster. Frank tyckte Rone såg långsam ut för att träna med a-laget, Rone själv sa att det var skönt att det gick lite långsamt där ute vilket gjorde att han fick onda ögat av Daniel Lundström som hellre ville höra att det var Champions League-tempo på matchen... Förövrigt fick Björkdahl använding av sin högra arm flera gånger, det blev avblåst för offside varje gång.

Matchen då? Jo det var en del chanser för båda lagen i början. Bäst chans hade motståndarna där en gubbe blev helt fri från typ straffpunkten men bommade högt över Sandos ribba. Till sist ville Frank få lite fart i anfallet, eller om det var rutin, så han bytte in Zäta på topp. Han började med att göra en resultatlös rusch på vänsterkanten för att sedan lugna ner speeden och istället fokusera på framspelandet. Vi på sidan tyckte framför allt om en höger yttersidatåpaj till Simon som absolut var värd ett bättre öde än förlorad boll ett par moment senare.


Ledningsmålet skulle dock komma och det var Zäta som smekte fram en passning till Pierre som en mot en inte gjorde något misstag (actionbilden ovan).

I halvlek pratades det säkert om något viktigt, jag lyssnade inte. Andra halvlek betydde många felpass från båda lagen och det var inte speciellt värmande att titta på, även om det verkligen skulle behövts nån slags värme i det kyliga vädret. En rätt bra bit i andra skulle så 2-0 komma och det var inte vem som helst som gjorde det utan Svanberg (!!??!?!). Sen att det var ett läge som Albin, 2.5 år och blind också skulle ha satt gör saken bara något sämre. Jag minns ett Svanbergmål mot Gårda 2005, är det det senaste?! Inlägget kom från Linus om jag inte har helt fel.
Även 3-0 skulle komma och det var Pierre som gav tillbaka till Zäta för förstamålet och så hade de båda två poäng med sig från matchen.
Johanneberg/Landala hade en kille som var svår att tycka om. Han var lagkapten och kallades kungen. För det första vem kallar sig själv kungen och för det andra så får man kolla på spansk fotboll för att hitta nån som filmade och fick så ont i varje närkamp som han fick. Han gav oss fem kort tror jag! Till sist fick han ett själv, för tjöt... Sandro var nog den första som åkte på gult tror jag och ett par tacklingsituationer senare hade Frank bestämt att det var bäst att byta ut Sandro ett tag. Innan han hann göra det blev Pierre storebror och frågade ut mot bänken om det (typ) inte vore bra om Sandro vilade sig en stund... :)
Slutresultatet blev 3-0 och positivt med matchen var väl att ingen blev utvisad, att PIF gjorde mål, att Sandos klarade alla ett skott han fick emot sig och att ingen blev skadad. Eller vad vet jag, jag var ju bara åskådare. :) Plus idag till Daniel Ts nufådda teknik, var har den varit de senaste 29 åren?! Jag såg till och med en perfekt utförd tunnel ute på slagfältet, grymt! :)
///Jonatan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar