lördag 8 maj 2010

Vinst mot Floda!

Igår spelade vi alltså borta mot obesegrade Floda. Obesegrade fram till igår vill säga eftersom vi vann med 1-0. Vi snackade innan matchen om att det viktigaste i den här matchen var att hålla nollan, spela enkelt och att göra något mål framåt. Utan att ta i så gick det väldigt bra med den planen.

I första delen av matchen hade vi rätt bra koll på händelserna. Vi hade mest boll och försökte spela enkelt över hela banan, vilket lyckades rätt bra också. Vi hade några rätt bra chanser utan att vara livsfarliga första halvtimmen, vi håller fortfarande inne med skott och avslut lite för länge. Målet kom efter en halvtimmes spel och det var riktigt snyggt. Maggan snappade upp bollen precis innanför straffområdet och lobbsköt in 1-0 över deras målvakt. Det var ett sådant där skott som man kände och visste att det skulle bli mål direkt man såg banan på bollen.

Efter målet tycker jag att vi tappar lite men det är fortfarande så att Floda inte haft ett enda riktigt skott på Dennis i målet än.

Det var rätt bra stämning i omklädningsrummet i halvlek. Vi snackade om att våga skjuta, fortsätta att spela enkelt och att kriga för att till varje pris hålla nollan.

I andra tar Floda över taktpinnen, de har nu mycket mer boll än vad vi har och det beror framför allt på att vi slänger i väg bollen så fort vi erövrar den, vårt längsta anfall i början av halvleken räknas med hjälp av två händer och enheten sekunder.

Men Floda kommer ingenstans vad gäller farligheter. Det utvecklades till en sådan där match där man kände rätt tidigt att det skulle lösa sig, vi skulle hålla nollan och må väldigt bra när slutsignalen ljöd. Och så blev det också. Tre poäng hem i bagaget till Partille är ett skönt fall framåt jämfört med förra matchen. Dennis hade knappt ett skott på sig under hela matchen, bra betyg för hela laget tycker jag! Nu ligger vi för stunden trea (kan bli fyra senare idag) i serien och det är riktigt skönt att känna att man inte kommit för långt efter. Vi är fem poäng efter Lunden och Semberija som just nu sitter i framsätet men fem poäng upp på Semberija kan bli två efter nästa omgång eftersom vi då möts, en vinst då vore grymt skönt! Den här serien kommer bli jämn...
---
Det blev NOLL (null, zero, niente, 0, keine, inte nån) varningar i matchen!
---
Kim, jag var först med att skriva efter matchen mot Lunden, det är bättre du sover ordentligt... ;)
---
Floda har skrivit om matchen (http://www3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=543371) och jag tycker deras rapport stämmer överens rätt bra med hur jag såg matchen också.
---
Imorgon är det träning igen men den blir nog en väldigt lugnt tillställning för mig då mina fötter inte mår speciellt bra för stunden, framför allt blödingen mot vänster stortå är dum dum. Ett par dagars vila så ska det vara lugnt igen.

/Jonatan Borg

5 kommentarer:

  1. Om jag var tvåa på bollen, vad är då Gatten??

    SvaraRadera
  2. Jonte: per definition är inte 0 och null samma sak!!! Tycker att en Chalmerist skulle kunna få det rätt...

    SvaraRadera
  3. Va? Nu hänger jag inte med Cantona... Så tyskans null skulle inte vara samma sak som noll?

    SvaraRadera
  4. Vilken boll??? ;)

    SvaraRadera